Εξαρθρώθηκε η σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Συνελήφθησαν έξι άτομα ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους – Η συνολική λεία της σπείρας ξεπερνά τα 450.000 ευρώ

astynomia_2903
Λίγο πριν συμπληρώσει δυο χρόνια δράσης, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Χαλκίδας η σπείρα των κακοποιών που ανατίναζαν Α.Τ.Μ. τραπεζών σε περιοχές της Εύβοιας και της Φθιώτιδας, ενώ είχαν ληστέψει και υπαλλήλους εταιρειών security οι οποίοι έκαναν χρηματαποστολές σε περιοχές της Εύβοιας. Μάλιστα, η συνολική τους λεία ξεπερνά τα 450.000 ευρώ!

Οι έξι Έλληνες, πέντε άνδρες ηλικίας 33, 45, 37, 24 και 35 χρόνων και μία 27χρονη που συνελήφθησαν με εντάλματα του Β’ Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, μαζί με άλλους δύο συνεργούς τους που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, δρούσαν τουλάχιστον από το Μάρτιο του 2017 με τον 33χρονο να έχει ηγετικό ρόλο και έχοντας ως ορμητήρια δύο οικήματα σε περιοχή της Εύβοιας και στα νότια προάστια της Αττικής. Το πρωί της Τρίτης, κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν με επιχείρηση της Ο.Π.Κ.Ε. στο πρώτο και άλλοι με αντίστοιχη επιχείρηση της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας στο δεύτερο κτίριο.

Οι δράστες, που είχαν πλούσιο παρελθόν σε ληστείες, ναρκωτικά και οπλοκατοχή, έκλεβαν Ι.Χ. αυτοκίνητα από περιοχές της Αττικής και, αφού τα χρησιμοποιούσαν στις ένοπλες ληστείες και στις ανατινάξεις Α.Τ.Μ. με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου «PLOFKRAAK» ή με εκρηκτική ύλη, τα πυρπολούσαν ή περιέλουζαν το εσωτερικό τους με χλωρίνη για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι από τις 6 Μαρτίου του 2017 ως τις 8 Ιουνίου του 2018, τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει, ακόμη, ληστεία σε βάρος των υπαλλήλων εταιρείας χρηματαποστολής στο Βασιλικό Ευβοίας και είχαν αποπειραθεί να ληστέψουν άλλη μια χρηματαποστολή σε περιοχή της Χαλκίδας. Σε όλες τους τις ενέργειες, είχαν μαζί τους βαρύ οπλισμό με πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ και βαριοπούλες.

Ακόμη, ανατίναξαν συνολικά έξι Α.Τ.Μ., τρία από τα οποία στην Ερέτρια και τα υπόλοιπα στις περιοχές της Αμαρύνθου, της Νέας Αρτάκης και στα Χάνια Αυλωναρίου Ευβοίας. Ακόμη, προκάλεσαν εκρήξεις σε άλλα τέσσερα Α.Τ.Μ. σε Ερέτρια, Αμάρυνθο και Λιβανάτες Φθιώτιδας, χωρίς να καταφέρουν να αρπάξουν τα χρήματα.

Κατά τις έρευνες που έγιναν, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου– λάμψης, ένα κυνηγετικό όπλο, μια βαριοπούλα, πλήθος κουκούλες, 30 συσκευές κινητών, ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός με μπαταρία που είχε κολλημένα δύο καλώδια με μονωτική ταινία για την πυροδότηση, μια φιάλη με εύφλεκτο αέριο, μικροποσότητα ηρωίνης, ένα βιβλίο με χειρόγραφες σημειώσεις και μετρητά ύψους 17.060 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας με κατηγορίες, κατά περίπτωση, για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη εκρήξεων από τις οποίες προκλήθηκαν διακεκριμένες φθορές και εμπρησμοί, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα τετελεσμένες και σε απόπειρα, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών, πλαστογραφία πιστοποιητικών και άλλα αδικήματα.

speira_atm
speira_atm2
speira_atm3
speira_atm4





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης