Βόλος: «Καμπάνα» σε νεαρό που εγκατέλειψε τον σκύλο του

Βόλος: «Καμπάνα» σε νεαρό που εγκατέλειψε τον σκύλο του

Ο νεαρός Βούλγαρος εγκατέλειψε το Ροτβάιλερ στους δρόμους του Βόλου, επειδή ήθελε να ταξιδέψει στην πατρίδα του για να κάνει... διακοπές

dikastirio-aithousa-volos
Αμείλικτο στάθηκε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου απέναντι σε ένα νεαρό Βούλγαρο που κατηγορούνταν ότι εγκατέλειψε τον σκύλο του ράτσας Ροτβάιλερ, αφήνοντάς τον να περιπλανιέται στους δρόμους του Βόλου, επειδή ήθελε να ταξιδέψει στην πατρίδα του για να κάνει... διακοπές!

Ο 28χρονος αλλοδαπός είχε συλληφθεί στις 25 Απριλίου 2018, όταν το άτυχο σκυλί βρέθηκε από τον ανάδοχο των αδέσποτων του Δήμου Βόλου να περιφέρεται πεινασμένο στον δρόμο και μεταφέρθηκε στο δημοτικό καταφύγιο στην περιοχή Γλαφυρές. Από το τσιπάκι που έφερε, εξακριβώθηκε η ταυτότητα του ιδιοκτήτη, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για εγκατάλειψη ζώου συντροφιάς.

Στην δίκη, ο δικηγόρος του νεαρού Βούλγαρου υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν είχε καμία πρόθεση να εγκαταλείψει το Ροτβάιλερ, αλλά δεν είχε πού να το πάει! Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι θέλει να τον πάρει από το καταφύγιο όπου φιλοξενείται. Ωστόσο, σύμφωνα με το magnesianews.gr, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον αλλοδαπό το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. Ο Βούλγαρος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης