Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα στην Ηλεία - Κατολισθήσεις και δρόμοι κομμένοι στα δύο

Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα στην Ηλεία - Κατολισθήσεις και δρόμοι κομμένοι στα δύο

Ποταμοί «κατάπιαν» αγροτικές εκτάσεις - Προβλήματα σε Ολυμπία και Κρέστενα - Αίτημα  για κήρυξη  της Ζαχάρως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Αποκλείστηκαν δρόμοι από τη λάσπη

ileia
Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών με τις έντονες βροχοπτώσεις

Τα περισσότερα από αυτά εστιάζονται στην περιοχή της Πηνείας, σε χωριά της Αμαλιάδας, στον Πύργο και γύρω από την πόλη, ιδιαιτέρως προς τη δημοτική ενότητα Ωλένης, καθώς και στους δήμους Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.

Ένα σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε μετά από κατολίσθηση και καθίζηση στη Νεράιδα είναι πως ο παλιός - και σήμερα εναλλακτικός αγωγός - ύδρευσης του Πύργου από τη Νεράϊδα, καταστράφηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

ilialive.gr - Κόπηκε ο δρόμος στη Νεράιδα Αρχ. Ολυμπίας


Κόπηκε ο δρόμος στη Νεράιδα και ο αγωγός της Αύρας

Τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα στο δρόμο που συνδέει τη Νεράϊδα με το Λαντζόι, ήταν γνωστά. Όμως η κατάσταση επιβαρύνθηκε και χθες ο δρόμος σε μικρή απόσταση από το χωριό κόπηκε κάθετα στην πλαγιά του βουνού, καταλήγοντας αρκετά μέτρα πιο κάτω παρασύροντας αγροτικές εκτάσεις.

Κλείσιμο
Παράλληλα κατά μήκος του ποταμού Ενιπέα στα πιο πεδινά τμήματα προκλήθηκαν νέες ζημιές στο δρόμο που έχει “σπάσει” σε πολλά κομμάτια, που παρέσυσαν τα ορμητικά νερά του ποταμού. Αλλά και στο τμήμα προς το Στρέφι, το ποτάμι “κατασπάραξε” αγροτικές εκτάσεις.

Παλιά προβλήματα που επιδεινώθηκαν με την κακοκαιρία, έχει και η περιοχή της Καυκανιάς.

ileia


Προβλήματα σε Ολυμπία - Κρέστενα

Τα προβλήματα στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας δεν σταματάνε εδώ. Κατολισθήσεις και καθιζήσεις λόγω του μεγάλου όγκου της βροχής, παρουσιάστηκαν σε Ξηρόκαμπο, Υψηλόν, Κοσκινά, Πλάτανο, Χελιδόνι και Μιράκα. Τα συνεργεία του δήμου εργάζονται συνεχώς για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν ζητήματα βατότητας.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση έχουν παρουσιαστεί ξανά σε Σκιλλουντία και Φρίξα, καθώς έχει υποστεί βλάβη το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ. Στα πεδινά ή ημιορεινά τμήματα, πλημμύρες σημειώθηκαν σε Αγουλινίτσα, Καλλίκωμο, Σαμικό, Πλουτοχώρι κ.α.



Αίτημα για κήρυξη έκτακτης ανάγκης στη Ζαχάρω

Αίτημα για κήρυξη έκτακτης ανάγκης σε πολλές περιοχές του δήμου Ζαχάρως υπέβαλε ο δήμαρχος κ. Χαραλαμπόπουλος προς τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας.

Συγκεκριμένα το αίτημα αφορά ολόκληρη η Δημοτική Ενότητα Φιγαλείας (Τοπικές Κοινότητες Ν. Φιγαλείας, Στομίου , Πετραλώνων, Φιγαλείας, Κρυονερίου, και Περιβολίων) ολόκληρη η Δημοτική Ενότητα Ζαχάρως (Τοπικές Κοινότητες Μίνθης, Αρτέμιδας, Μακίστου, Χρυσοχώριου, Μηλέας, Αρήνης, Ροδινών, Νεοχωρίου Ταξιαρχών, Λέπρεου, Ζαχάρως, Πρασιδάκιου, Σχοίνων, Αγ. Ηλία, Καλίδονας, Γιαννιτσοχωρίου, Ανηλίου, Κακοβάτου και Σμέρνας.)

Έκλεισε λόγω κατολίσθησης το τμήμα Καρυά - Πανόπουλο

Κλειστός για αρκετή ώρα παρέμεινε ο δρόμος που συνδέει τον Πύργο με το Πανόπουλο στο ύψος της Καρυάς.

Συγκεκριμένα μετά το χωριό και προς το Πανόπουλο, από τις πλαγιές κατολίσθησαν όγκοι με χώματα, βράχους και δέντρα και έκλεισαν το δρόμο.

Αρκετά οχήματα ακόμα και νταλίκα ακινητοποιήθηκε στο σημείο, που έφτασε όχημα της Πυροσβεστικής και μηχάνημα της Περιφέρειας για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου υπάρχουν πολλές καταπτώσεις και υπάρχει κίνδυνος με την επιδείνωση του καιρού η κατάσταση να δυσκολέψει.

ilia2
ilia3


Η λάσπη «έπνιξε« Αγία Άννα, Πεύκη και Γούμερο

Διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Αγ. Άννας, του Γουμέρου και της Πεύκης λόγω μεγάλων λασπορροών στο οδόστρωμα.

Μεγάλοι όγκοι από χώματα, βράχια και λάσπη, παρασύρθηκαν με αποτέλεσμα να αποκλειστούν οι οδηγοί αφού ο δρόμος ήταν απροσπέλαστος.

Μετά την επέμβαση μηχανημάτων του δήμου και ιδιωτών ο δρόμος άνοιξε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

ilia5
ilia6

Πηγή: ilialive.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης