Κεφαλονιά: Καθαρό νερό για το Αργοστόλι

Κεφαλονιά: Καθαρό νερό για το Αργοστόλι

Μονάδα αφαλάτωσης που τίθεται σε λειτουργία τον Μάρτιο θα διοχετεύει στο δίκτυο ύδρευσης 8.000 κυβικά νερό την ημέρα  λύνοντας το χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων του Αργοστολίου

monada
Ένα χρόνιο πρόβλημα στην ποιότητα του νερού για τους Κεφαλλονίτες και ειδικότερα για τους κατοίκους στο Αργοστόλι φαίνεται πως λύθηκε, με την δημιουργία εργοστασίου αφαλάτωσης.

Το έργο ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο αναμένεται να αλλάξει την ποιότητα ζωής των κατοίκων οι οποίοι εδώ και δεκαετίες πίνουν εμφιαλωμένο νερό. Ακόμη και για το μαγείρεμά τους χρειάζονταν εμφιαλωμένο νερό πράγμα που τώρα θα αλλάξει με το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας νερού στο Αργοστόλι.

Η νέα μονάδα θα επεξεργάζεται υφάλμυρο νερό και θα παράγει 8.000 κυβικά την ημέρα, ενώ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον ερχόμενο Μάρτιο. Το νερό από το εργοστάσιο θα περνά από το δίκτυο ύδρευσης μήκους 33 χιλιομέτρων, στο οποίο τα τελευταία χρόνια αντικαταστάθηκαν οι παλιοί αμυαντοσωλήνες και το νερό θα φθάνει στις βρύσες των κατοίκων.

Image-1__1_


Κατά τη διάρκεια αυτοψίας του έργου ο αντιδήμαρχος έργων του Δήμου Κεφαλονιάς Διονύσης Λυκούδης ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Δεν είναι εύκολο να πιστέψω ότι το ζω!!!  Μετά από αιώνες το όνειρο των Αργοστολιωτων να πιούν νερό στο σπίτι τους γίνεται πραγματικότητα. Το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη θα εγκαινιάσουμε το πιο σύγχρονο εργοστάσιο νερού στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο έργο υποδομής της πρωτεύουσάς μας.
Σήμερα επιθεωρήσαμε το έργο μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νίκο Ανουσάκη.
Εργοστάσιο νερού και 33 χιλιόμετρα νέο Δίκτυο ύδρευσης (αντικαταστάθηκαν όλοι οι αμιαντοσωλήνες της πόλης) είναι έργο αξιοζήλευτο στο πανελλήνιο.


Image-1
Κλείσιμο




Επειδή οι πολιτικοί πρέπει πάντα να κρίνονται από την αποτελεσματικότητα ,εμείς θα αισθανόμαστε για πάντα χαρά και περηφάνια ότι καταφέραμε ‘’τις υποσχέσεις μας να τις κάνουμε έργα ‘’. Είναι λοιπόν αλήθεια...!!! 15 Μάρτη το Αργοστόλι πίνει νερό!!!»
Η σύμβαση για το έργο του εργοστασίου επεξεργασίας νερού στο Αργοστόλι είχε υπογραφεί τον Απρίλιου του 2018 μεταξύ του δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νίκο Ανουσάκη, καθώς και τον ανάδοχο του έργου Διονύση Γεωργόπουλο από τη «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.». Παρόντες ήταν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου και υπεύθυνος για τα τεχνικά έργα του δήμου Κεφαλλονιάς Διονύσης Λυκούδης και το μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπαδάτος.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 7,247,130.40 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ αφορά την προμήθεια της μονάδας αφαλάτωσης και τη 12μηνη δοκιμαστική λειτουργία της μονάδας, καθώς και την 6ετή κανονική λειτουργία της μονάδας.

lik1
lik2
lik3
lik4
lik5
lik6
lik7
lik8



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης