Σπείρα λεηλάτησε 20 σπίτια σε περιοχές της Βοιωτίας

Σπείρα λεηλάτησε 20 σπίτια σε περιοχές της Βοιωτίας

Επέλεγαν συνήθως μονοκατοικίες και παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις πίσω πόρτες χρησιμοποιώντας σιδερολοστό

astynomia-peripoliko-dyo
Πριν από τρία χρόνια, στις 23 Φεβρουαρίου του 2016, είχε ξεκινήσει την δράση της μια σπείρα τεσσάρων νεαρών Ελλήνων που είχαν ρημάξει τις μονοκατοικίες στα χωριά της Βοιωτίας και εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Σε βάρος των δραστών είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από την ανακρίτρια Πρωτοδικών Λιβαδειάς, βάσει των οποίων συνελήφθησαν με οργανωμένη επιχείρηση δυο από αυτούς ηλικίας 21 και 24 χρόνων, οι οποίοι εντοπίστηκαν στη Λιβαδειά. Οι άλλοι δυο συνεργοί τους ηλικίας 20 και 25 χρόνων αναζητούνται για να συλληφθούν. Σε βάρος όλων έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Ως τις 14 Σεπτεμβρίου του 2018, οι τέσσερις νεαροί είχαν «χτυπήσει» 20 σπίτια και συγκεκριμένα είχαν διαπράξει πέντε κλοπές και τέσσερις απόπειρες στην κοινότητα Ρωμαίικο, τέσσερις κλοπές στη Δαύλεια, δυο στο Παρόρι, δυο στο Προσήλιο, από μια στον Άγιο Βλάσιο και το Μαυρονέρι και μια απόπειρα κλοπής στο Ακόντιο. Επέλεγαν συνήθως μονοκατοικίες και παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις πίσω πόρτες χρησιμοποιώντας σιδερολοστό.

Οι νεαροί κακοποιοί άρπαζαν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, ρούχα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 10.000 ευρώ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, έκρυβαν τα κλοπιμαία σε... μαξιλαροθήκες που έβρισκαν στα σπίτια για να τα μεταφέρουν χωρίς να δίνουν στόχο κατά την διαφυγή τους!
Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λιβαδειάς ερευνούν τώρα αν εμπλέκονται και σε άλλες κλοπές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης