Ιωάννινα: Έκρυβε αρχαιότητες στο σπίτι του ένας 49χρονος

Ιωάννινα: Έκρυβε αρχαιότητες στο σπίτι του ένας 49χρονος

Οι αστυνομικοί βρήκαν τέσσερις λαιμούς αμφορέων, δυο εκ των οποίων χρονολογούνται από τους Ρωμαϊκούς χρόνους, ένας από τους Ελληνιστικούς χρόνους και ένας από μια ενδιάμεση περίοδο

Iwannina-arxaia
Από «κόσκινο» περνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων έναν 49χρονο Έλληνα που συνέλαβαν στην Ηγουμενίτσα, αφού έκαναν στοχευμένη έρευνα στην κατοικία του μετά από πληροφορίες ότι είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα.

Πράγματι, βρήκαν τέσσερις λαιμούς αμφορέων, δυο εκ των οποίων χρονολογούνται από τους Ρωμαϊκούς χρόνους, ένας από τους Ελληνιστικούς χρόνους και ένας από μια ενδιάμεση περίοδο. Πάντως, όλοι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας και κατασχέθηκαν για να παραδοθούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων που θα τους αξιολογήσει.

Ο 49χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να εξακριβώσουν πώς έφτασαν στα χέρια του οι αμφορείς, από πού προέρχονται και αν σκόπευε να τους πουλήσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης