Σπείρα με ανήλικους πίσω από 39 κλοπές στην Τρίπολη!

Σπείρα με ανήλικους πίσω από 39 κλοπές στην Τρίπολη!

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχαν διαπράξει 35 κλοπές και τέσσερις απόπειρες με λεία οχήματα, αλλά και μετρητά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα είδη συνολικής αξίας άνω των 13.000 ευρώ

Arkadia-klopes
Σε πραγματικό μπελά για τους κατοίκους της Τρίπολης είχε εξελιχθεί μια σπείρα νεαρών αλλοδαπών και ενός ανήλικου Έλληνα που, τουλάχιστον από τις 22 του περασμένου Σεπτεμβρίου, είχαν διαπράξει 35 κλοπές και τέσσερις απόπειρες με λεία οχήματα, αλλά και μετρητά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα είδη συνολικής αξίας άνω των 13.000 ευρώ!

Στο πλαίσιο της έρευνας των αστυνομικών της Ασφαλείας, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, δύο 18χρονοι και δύο 17χρονοι, καθώς και το ανήλικο Ελληνόπουλο που με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά έκλεψαν 17 δίκυκλα, ένα αυτοκίνητο και ένα ποδήλατο, διέρρηξαν δέκα οχήματα και πέντε καταστήματα, τρία από τα οποία σε χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ έκλεψαν και την τσάντα μιας γυναίκας! Επιπλέον, ενέχονται σε τέσσερις απόπειρες κλοπής, τρεις σε οχήματα και μία σε κατάστημα.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των νεαρών δραστών και σε άλλους χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, δύο ποδήλατα, τρία κινητά και μέρος από τα κλεμμένα αντικείμενα, ενώ στο σπίτι του ανήλικου βρέθηκε ένα... μεσαιωνικό σπαθί! Ακόμη, βρέθηκαν το αυτοκίνητο, δύο δίκυκλα και το ποδήλατο. Όλα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ έχουν ήδη αποδοθεί τα περισσότερα δίκυκλα που είχαν βρεθεί πριν εξαρθρωθεί η σπείρα.

Οι πέντε νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο Έλληνας κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους και για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών, ενώ παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή Πρωτοδικών Τρίπολης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης