Κλοπές και βανδαλισμοί σε σχολεία σε Σάμο, Χανιά και Λαμία

Κλοπές και βανδαλισμοί σε σχολεία σε Σάμο, Χανιά και Λαμία

Αλλοδαποί και «σήκωσαν» ξυλεία αξίας 2.000 ευρώ που βρισκόταν αποθηκευμένη εκεί για τις ανάγκες του χειμώνα

samos_klopi
Στον χώρο ενός σχολικού συγκροτήματος στο Βαθύ της Σάμου εισέβαλαν τη νύχτα της Κυριακής τρεις αλλοδαποί και «σήκωσαν» ξυλεία αξίας 2.000 ευρώ που βρισκόταν αποθηκευμένη εκεί για τις ανάγκες του χειμώνα. Όμως, οι δράστες ηλικίας 35, 28 και 25 χρόνων εντοπίστηκαν άμεσα στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου, ενώ τα κλεμμένα ξύλα βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στο σχολείο μετά την κλοπή.

*** Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσαν οι βάνδαλοι που εισέβαλαν στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου στα Κουνουπιδιανά Χανίων. Οι δράστες έσπασαν τα τζάμια, άδειασαν τους πυροσβεστήρες και πλημμύρισαν μια αίθουσα ανοίγοντας τη βρύση και ρίχνοντας νερό με ένα λάστιχο! Οι φθορές θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες, αν δεν επενέβαιναν αθλητές του πινγκ πονγκ που έκαναν προπόνηση σε άλλη αίθουσα, άκουσαν τους θορύβους και έτρεψαν σε φυγή τους εισβολείς, που σύμφωνα με τη μαρτυρία τους ήταν νεαροί.

*** Στόχος διάρρηξης έγινε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου και το 12ο δημοτικό σχολείο Λαμίας. Οι εκπαιδευτικοί που έφτασαν το πρωί της Δευτέρας βρήκαν ίχνη παραβίασης στα γραφεία και το κυλικείο, αλλά δεν έχει προκύψει αν και τι έκλεψαν οι άγνωστοι δράστες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης