Ηράκλειο: Κάθειρξη δώδεκα ετών στον 35χρονο πατροκτόνο - Μένει εκτός φυλακής

Ηράκλειο: Κάθειρξη δώδεκα ετών στον 35χρονο πατροκτόνο - Μένει εκτός φυλακής

Όντας μεθυσμένος σκότωσε τον 61χρονο πατέρα του, όμως δεν το κατάλαβε καν και έπεσε για ύπνο δίπλα του - Η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για την ποινή

klriti-egkilma-ena
Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε o 35χρονος άνδρας, που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του, τα Χριστούγεννα του 2017, στη Φορτέτσα του Ηρακλείου.

Η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε κάθειρξη 12 ετών, με μειωμένο όμως καταλογισμό, λόγω ανυπαίτιας μέθης από αλκοόλ, πρόταση που έγινε δεκτή. Μάλιστα το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, έκρινε την αναστέλλουσα δύναμη της έφεσης και ο 35χρονος δεν επιστρέφει στη φυλακή.


Οι καταθέσεις των μαρτύρων και η απολογία του 35χρονου

Από το πρωί στο δικαστήριο Ηρακλείου κατέθεσαν οι συγγενείς του 35χρονου και του 61χρονου.

Σύσσωμη η οικογένεια φαίνεται πως στηρίζει τον πατροκτόνο λέγοντας πως ήταν «η κακιά στιγμή».

Τόσο η θεία του 35χρονου όσο και η γιαγιά του με δάκρυα στα μάτια μίλησαν με καλά λόγια για την σχέση των δύο ανδρών ενώ σημείωσαν πως ένας καυγάς σε συνδυασμό με την κατανάλωση αρκετής ποσότητας αλκοόλ από τον πατροκτόνο είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 61χρονου.

Την ίδια ώρα, ο 35χρονος μίλησε για τις εξαρτήσεις του σε αλκοόλ και κάνναβη λέγοντας πως εκείνη την ημέρα είχε πιει αρκετά.


Το «μοιραίο» βράδυ

Κλείσιμο
Ο 35χρονος γιος, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Νεάπολης, φέρεται να είχε πιει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, σε καφενείο της περιοχής όπου διασκέδαζε μαζί με το θύμα.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε αφού πατέρας και γιος επέστρεψαν σπίτι τους. Εκεί φαίνεται ότι πιάστηκαν στα χέρια, με τον 61χρονο να σωριάζεται τελικά στο πάτωμα.

Ο 35χρονος, σε κατάσταση μέθης, έπεσε για ύπνο δίπλα στον πατέρα του. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αντιλήφθηκε ότι ο πατέρας του ήταν νεκρός μέχρι την ώρα που τον ξύπνησε η συγγενής τους.


Πληροφορίες από το cretapost.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης