Θέμα δικαιωμάτων των «Τούρκων» σε Κω, Ρόδο, Θεσσαλονίκη θέτει η Άγκυρα

Θέμα δικαιωμάτων των «Τούρκων» σε Κω, Ρόδο, Θεσσαλονίκη θέτει η Άγκυρα

Μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης σε ομιλία του εκανε ειδική αναφορά, τόσο στην «παραβίαση δικαιωμάτων» στην Ελλάδα, όσο και στο Κυπριακό

rhodes
Ζήτημα δικαιωμάτων των... «Τούρκων» σε Ρόδο, Κω και Θεσσαλονίκη έθεσε εκ νέου  η Άγκυρα, αυτή τη φορά διά στόματος του νεοκλεγέντος προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντοπ.

Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο τόνο εκφράστηκε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη και ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα δεν μπορούν να δηλώσουν ότι είναι «Τούρκοι».

Εν προκειμένω, ο Σεντόπ στην ομιλία του στη 14η Σύνοδο Κοινοβουλευτικής Ένωσης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ISIPAB) εκανε ειδική αναφορά, τόσο στην «παραβίαση δικαιωμάτων» στην Ελλάδα, όσο και στο Κυπριακό

«Στην Ελλάδα η μουσουλμανική - τουρκική μειονότητα υφίσταται άδικες πρακτικές. Οι ελευθερίες  και τα δικαιώματα δεν παραβιάζονται μόνο στη Δυτική Θράκη, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και στα νησιά της Ρόδου και της Κω», δήλωσε ο Σεντόπ.

Μιλώντας για το Κυπριακό, τόνισε ότι το Κυπριακό δεν έχει ακόμη λυθεί εξαιτίας της Δύσης που επιμένει να στηρίζει τους Ελληνοκύπριους. «Τα αδέλφια μας οι Τουρκοκύπριοι θα αναζητήσουν ειρηνική λύση με την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του μουσουλμανικού κόσμου», σημείωσε.

Πηγή:  Millet
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης