Ιερόσυλοι «άδειασαν» εκκλησίες σε Γιαννιτσά και Φάρσαλα

Ιερόσυλοι «άδειασαν» εκκλησίες σε Γιαννιτσά και Φάρσαλα

Οι διαρρήκτες παραβίασαν το παγκάρι του ναού και άδειασαν το περιεχόμενό του, που υπολογίζεται σε περισσότερα από 500 ευρώ

pagk12
Ο ήχος του συναγερμού που λειτούργησε κανονικά, δεν πτόησε τους άγνωστους ιερόσυλους οι οποίοι εισέβαλαν στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στα Γιαννιτσά της Πέλλας, τα ξημερώματα της Κυριακής. Ώσπου να φτάσουν αστυνομικοί, είχαν γίνει καπνός με τη λεία τους.

Οι διαρρήκτες παραβίασαν το παγκάρι του ναού και άδειασαν το περιεχόμενό του, που υπολογίζεται σε περισσότερα από 500 ευρώ. Η τοπική Αστυνομία κινητοποιήθηκε όταν χτύπησε το σύστημα συναγερμού, αλλά οι εισβολείς πρόλαβαν να εξαφανιστούν και η Ασφάλεια διενεργεί προανάκριση για να εξιχνιάσει την κλοπή.

*** Αντίθετα, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος επενέβησαν αστραπιαία, όταν ενημερώθηκαν για την εισβολή ιερόσυλου στο παρεκκλήσι ενός ναού στα Φάρσαλα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και έπιασαν στα πράσα τον 37χρονο Έλληνα, την στιγμή που προσπαθούσε να διαρρήξει το παγκάρι με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας με κατηγορίες για απόπειρα κλοπής και παράνομη οπλικατοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης