Μαρία Γιαμούρα: Η Αλεξανδρούπολη αποκτά πολιτιστική ταυτότητα

Μαρία Γιαμούρα: Η Αλεξανδρούπολη αποκτά πολιτιστική ταυτότητα

Τι λέει η εβρίτισσα εκπαιδευτικός για την πόλη που μεγάλωσε και την υποψηφιότητά της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

giamoura_foto
«Η Αλεξανδρούπολη πρέπει να αποκτήσει πολιτιστική ταυτότητα», λέει η εκπαιδευτικός Μαρία Γιαμούρα, που μετρώντας ήδη πολλά χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση στον Έβρο, αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των συνδημοτών της στην πρωτεύουσα του Έβρου με στόχο να συνεχίζει να προσφέρει και στον τομέα του πολιτισμού.

Η Μαρία Γιαμούρα είναι γέννημα- θρέμα εβρίτισσα, γεννημένη στα Λάβαρα, όπου και πέρασε τα πρώτα της μαθητικά χρόνια. Από τα 15 της ζει στην Αλεξανδρούπολη την πόλη που αγάπησε και αγαπά σαν τη γενέτειρά της. Εκεί τελείωσε το σχολείο κι έφυγε Θεσσαλονίκη μόνο για τις σπουδές της. Στην Αλεξανδρούπολη παντρεύτηκε κι έγινε μητέρα μιας κόρης η οποία είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης εργάζεται ως Δασκάλα τα τελευταία 17 χρόνια από τα 29 του εργασιακού της βίου.


Η ενασχόλησή της στα κοινωνικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής του Έβρου είναι συνεχής και ενεργή. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σουφλίου. Είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης “Γεώργιος Βιζυηνός” και πρόσφατα οι συνάδελφοί της την εμπιστεύτηκαν την εκπροσώπησή τους στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ψηφίζοντάς την ως Τακτικό Αιρετό μέλος στο ΠΥΣΠΕ του Ν. Έβρου.


Εκλεγμένη στην ΝΟΔΕ της ΝΔ του Ν. Έβρου κατέχει τη θέση της Υπεύθυνης του Τομέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του νομού της.

«Το να σε αναγνωρίζουν και να σε τιμούν με την ψήφο τους οι άνθρωποι του χώρου σου και οι άνθρωποι του τόπου σου είναι σπουδαία καταξίωση και σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις», λέει απαντώντας στην ερώτηση για το κίνητρό της να κατέλθει ως υποψήφια στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η κ.Γιαμούρα είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Βαγγέλη Λαμπάκη και την παράταξή του «Πόλη & Πολίτες». Ο κ.Λαμπάκης μετρά ήδη οκτώμισι χρόνια στο αξίωμα του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και στο ενεργητικό του μετρά ότι η πόλη μπαίνει στον χάρτη της ενέργειας, των μεταφορών και του εμπορίου, ενώ καθημερινή είναι η μάχη της δημοτικής αρχής για να ξεπερνούνται τα προβλήματα της γραφειοκρατίας και οι δυσχέρειες που επέφερε η οικονομική κρίση.





Κλείσιμο
πολη-πολιτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης