Καιρός Πάσχα: Καταιγίδες, συννεφιά και κρύο μέχρι την Κυριακή - Ηλιόλουστη η Μεγάλη Εβδομάδα

Καιρός Πάσχα: Καταιγίδες, συννεφιά και κρύο μέχρι την Κυριακή - Ηλιόλουστη η Μεγάλη Εβδομάδα

Πέφτει αισθητά η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ - Αίθριος ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων - Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 

kataigida_taxi
Σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας και βελτίωση του καιρού αναμένεται τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά των μετεωρολόγων. 

Ο καιρός μέχρι το Πάσχα θα είναι ανοιξιάτικος, καθώς η κακοκαιρία που φέρνει καταιγίδες, συννεφιά και κρύο στη χώρα θα απομακρυνθεί σταδιακά την Κυριακή  21 Απριλίου 2019.

Σήμερα Τετάρτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και στην Αττική που από νωρίς το πρωί ο καιρός δεν θυμίζει τις προηγούμενες μουντές και βροχερές ημέρες.  Ωστόσο, καταιγίδα αναμένεται τις μεσημεριανές/πρώτες απογευματινές ώρες της Τετάρτης και στην περιοχή της Αττικής.

tetarti_keors

 
Κλείσιμο
Συννεφιά θα έχει στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και στις ορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας από το μεσημέρι, ενώ τοπικές μπόρες αναμένεται να σημειωθούν στην Κρήτη. Ηλιοφάνεια και στο Αιγαίο.

Ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή επιδείνωση από την Πέμπτη, όμως φαίνεται πως αυτή είναι και η τελευταία πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει  πτώση καθώς το Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Πάντως την Κυριακή των Βαΐων ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες και η θερμοκρασία θα ανέβει.

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν όμβροι και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και τοπικά στα βόρεια κυρίως ορεινά και ημιορεινά τμήματα περιμένουμε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019. Τα φαινόμενα ενδέχεται να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 21 βαθμούς), 14 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη τοπικά έως 19 βαθμούς), 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και τοπικά στο Βόριο Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας, όπου και θα σημειωθούν όμβροι και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αναλυτικά: 

Γενικά χαρακτηριστικά

Τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά Βόρειοι Βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Μακεδονία - Θράκη

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Δυτική Μακεδονία.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και αργά το βράδυ στα ανατολικά Ανατολικοί Βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 
 
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου πιθανώς τοπικά θα είναι ισχυρές.

ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά. Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι τοπικά ισχυρές.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα νότια Δυτικοί Βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες - Κρήτη

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά.

ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ, που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε Δυτικούς Βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το βράδυ Ανατολικοί Βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική 

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από το βράδυ θα αυξηθούν.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στα ανατολικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά.

ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε πττώση στα ανατολικά.

Πασχαλινό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα αυτή την Κυριακή

Ξεκινά την Πέμπτη το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα.

Από αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου χιλιάδες καταναλωτές θα μπορούν να ξεκινήσουν τις αγορές του Πάσχα με το διευρυμένο πασχαλινό ωράριο, αν και ο καιρός θα συνεχίσει μέχρι και το Σαββατοκύριακο να είναι άστατος, δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις και την ευκολία στα ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι.

Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει προτείνει τα καταστήματα να είναι ανοιχτά

-Πέμπτη 18/04: 09:00-21:00

-Παρασκευή 19/04: 09:00-21:00

-Σάββατο 20/04: 09:00-18:00

-Κυριακή 21/04: 11:00-18:00

-Μ. Δευτέρα 22/04: 09:00-21:00

-Μ. Τρίτη 23/04: 09:00-21:00

-Μ. Τετάρτη 24/04: 09:00-21:00

-Μ. Πέμπτη 25/04: 09:00-21:00

-Μ. Παρασκευή 26/04: 13:00-19:00

-Μ. Σάββατο 27/04: 09:00-15:00

Τη Δευτέρα του Πάσχα 29/04 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης