«Ρήμαξαν» έξι μετασχηματιστές σε χωριά της Λακωνίας

«Ρήμαξαν» έξι μετασχηματιστές σε χωριά της Λακωνίας

Δυο μέλη της σπείρας των «κυνηγών χαλκού»  συνελήφθησαν στον καταυλισμό Ρομά στην γέφυρα του Ευρώτα

peripoliko_3
Μέσα σε πέντε μερόνυχτα κατέστρεψαν έξι μετασχηματιστές γκρεμίζοντάς τους από τους στύλους ή και ξηλώνοντάς τους από υποσταθμούς της Δ.Ε.Η. σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης, νεαροί «κυνηγοί» μετάλλων δυο από τους οποίους συνελήφθησαν στον καταυλισμό Ρομά στην γέφυρα του Ευρώτα.

Από την προηγούμενη Τρίτη ως την περασμένη Κυριακή, οι δύο δράστες ηλικίας 25 και 30 χρόνων μαζί με έναν 20χρονο που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται και με άλλους άγνωστους συνεργούς τους, είχαν λεηλατήσει τους μετασχηματιστές στις κοινότητες Κλαδά, Καλογωνιά, Θεολόγο, Αφυσσού και στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού Σπάρτης, προκαλώντας στην Επιχείρηση ζημιές που ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ.

Οι δυο νεαροί συνελήφθησαν κατά την διάρκεια επιχείρησης των αστυνομικών της Ασφαλείας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. Τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας αναζητούνται και ερευνάται αν έχουν διαπράξει και άλλες λεηλασίες μετασχηματιστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης