ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Αγγελική Κανελλακοπούλου: «Η Κηφισιά και οι 14 μνηστήρες της»

Αγγελική Κανελλακοπούλου: «Η Κηφισιά και οι 14 μνηστήρες της»

Γιατί άραγε είναι τόσο σημαντικό, ειδικά σε δήμους με πολλούς υποψηφίους, να ασχοληθούμε όχι μόνο με το ποιον δήμαρχο θα ψηφίσουμε αλλά και με την ορθή επιλογή των δημοτικών συμβούλων;

aggeliki01_2
Ας πάρουμε ως παράδειγμα την Κηφισιά. Ο Δήμος Κηφισιάς ως «καλλικράτειος» δήμος αποτελείται από την Νέα Ερυθραία, την Εκάλη και την Κηφισιά.  Ξεκινάμε δηλαδή από ένα συμβούλιο που έχει εκπροσώπους των τριών δημοτικών ενοτήτων. Στις επερχόμενες εκλογές έχουμε 14 υποψήφιους δημάρχους! Είναι αυτονόητο ότι το δημοτικό συμβούλιο την επόμενη μέρα θα είναι ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό ανθρώπων που κατέβηκαν με πολλούς, διαφορετικούς συνδυασμούς. Ναι, είναι πολύ σημαντικό να εκλεγεί ένας δήμαρχος αποτελεσματικός και με όραμα και όρεξη για δουλειά, ο Νίκος Χιωτάκης. Το δημοτικό συμβούλιο όμως είναι κομβικής σημασίας στην αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής.

Γιατί ένας άριστος δήμαρχος με ένα ανεπαρκές συμβούλιο ή ακόμη χειρότερα με ένα συμβούλιο που δεν μπορεί να φτάσει σε συναινέσεις και συνεργασίες με γνώμονα τον πολίτη, δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτε από όσα προγραμματίζει. Με την εφαρμογή του νέου συστήματος της απλής αναλογικής ένας δήμαρχος θα έχει πλέον μια σχετική πλειοψηφία δημοτικών συμβούλων. Δεν πριμοδοτείται πλέον ο εκλεγείς συνδυασμός με επιπλέον συμβούλους. Ειδικά λοιπόν για τον δήμο  Κηφισιάς – Εκάλης Νέας Ερυθραίας (επαναλαμβάνω και τονίζω με τους 14 υποψηφίους δημάρχους) είναι πολύ σημαντικό να σκεφτούν οι δημότες ποιοι θα είναι αυτοί που αν καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι, θα τα καταφέρουν να φτάσουν σε κοινές αποφάσεις και να συνεργαστούν, θα καταφέρουν να κάνουν ουσιαστικό έργο, θα έχουν για κοινό επίκεντρο το καλό του πολίτη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι και το όνομα του συνδυασμού μας «+εργαζόμαστε» (συνεργαζόμαστε) αποτυπώνει ακριβώς αυτό το βασικό ζητούμενο.


sindiasmos

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης