Στη Χίο ψάχνουν θύματα του Ουκρανού που ρήμαξε το νησί

Στη Χίο ψάχνουν θύματα του Ουκρανού που ρήμαξε το νησί

Ο Ουκρανός που συνελήφθη στις 12 Μαΐου κατηγορείται για τέσσερις διαρρήξεις και ερευνάται η συμμετοχή του σε άλλες οχτώ

Xios-klopimaia
Σε… κοσμηματοπωλείο έχουν μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες τα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, όπου φυλάσσονται εκατοντάδες τιμαλφή από τις διαρρήξεις που διέπραξε τον τελευταίο χρόνο στο νησί ένας 43χρονος Ουκρανός, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα με διάταξη του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Πρόκειται για τον Volodymyr Dybskyy του Anatoli και της Nina, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας στις 12 Μαΐου, όταν διέρρηξε το σπίτι μιας ηλικιωμένης και έκλεψε διάφορα κοσμήματα, όμως έγινε αντιληπτός από ένα συγγενικό της πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή. Αρχικά, προέκυψε ότι, ο 43χρονος είχε διαπράξει ακόμη τρεις διαρρήξεις, όμως στο σπίτι του βρέθηκαν διάφορα τιμαλφή που η αξία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 50.000 ευρώ!

Xios-klopimaia7


Συγκεκριμένα, βρέθηκαν πλήθος χρυσά, ασημένια, επίχρυσα και επάργυρα κοσμήματα, θρησκευτικές εικόνες, χρυσές λίρες Αγγλίας, συλλεκτικά νομίσματα διαφόρων χωρών, ηλεκτρονικές συσκευές, ανιχνευτές μετάλλων, 410 ευρώ, 218 δολάρια, μεγάλος αριθμός κλειδιών και διαρρηκτικά εργαλεία. Στην πορεία της έρευνας εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις διαρρήξεις, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του σε τουλάχιστον άλλες οκτώ!

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες των κλοπιμαίων δεν έχουν εντοπιστεί κι έτσι οι αστυνομικοί παρακαλούν όσους έχουν πέσει θύματα κλοπής να δουν τις φωτογραφίες από τα κατασχεθέντα τιμαλφή και κοσμήματα και, αν αναγνωρίσουν κάποια από αυτά –ή και τον 43χροινο Ουκρανό διαρρήκτη σε βάρος του οποίου ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου δίωξη για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος - να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.


Κλείσιμο
Xios-klopimaia2
Xios-klopimaia3
Xios-klopimaia4
Xios-klopimaia5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης