Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές και... μεταφερόμενοι Ρομά με λεωφορεία από τα Διαβατά!

Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές και... μεταφερόμενοι Ρομά με λεωφορεία από τα Διαβατά!

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη - Μεγάλη κινητοποίηση Ρομά για την ομιλία του πρωθυπουργού, όπως είχε συμβεί και κατά την πρόσφατη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία - Πολίτες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών σήκωσαν πανό «Τσίπρα προδότη» και τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» - Τουλάχιστον οκτώ εξ αυτών προσήχθησαν

tess0
Στις 19:30 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ωστόσο ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών και αφού προηγήθηκε ένταση στην πόλη.

Ενδεχομένως η ομιλία να μην είχε συγκεντρώσει εκείνη την ώρα όσο κόσμο θα επιθυμούσαν οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως όμως να περίμεναν να ολοκληρωθεί και η ομιλία Μητσοτάκη στο Περιστέρι, που είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα.

Παράλληλα, πολίτες είχαν προγραμματίσει διαμαρτυρία για την Μακεδονία έξω από το λιμάνι.



Κλείσιμο






Εκεί βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μάλιστα προχώρησαν σε προληπτικές προσαγωγές ατόμων.

Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ - Θεσσαλονίκη


Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ήταν δρακόντεια. Μεγάλη, και πάλι, ήταν η κινητοποίηση Ρομά για την ομιλία Τσίπρα -ένα σκηνικό επαναλαμβανόμενο στις πιο πρόσφατες ομιλίες του πρωθυπουργού, αρχής γενομένης από εκείνη στη Λαμία και έπειτα.

Thestival.gr Άφιξη αθίγγανων σε ομιλία Τσίπρα


Σύμφωνα με το seleo.gr,  μικροί και μεγάλοι Ρομά έφτασαν στο λιμάνι από τα Διαβατά με τουλάχιστον τρία λεωφορεία. Δείτε σχετικό βίντεο και από το thestival.gr.

Θεσσαλονίκη - ΣΥΡΙΖΑ


gypsies0
gypsies3
gypsies2
gypsies1


Η Τροχαία προχώρησε νωρίτερα σε διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους, προκειμένου να περάσει ο πρωθυπουργός, ενώ ισχυρή είναι η αστυνομική δύναμη σε διάφορα σημεία και διασταυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι διαμαρτυρία για την Μακεδονία και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών θα πραγματοποιήσουν πολίτες σήμερα στις 19:30 στην Α’ προβλήτα του λιμανιού, όπου και θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. «Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Όλοι στην προεκλογική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι. Να βροντοφωνάξουμε για την Μακεδονία για την Ελλάδα των πολλών ή να αποδείξουμε για άλλη μια φορά, πόσο φασιστικά πνίγεται η φωνή μας» αναφερόταν στο σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα.

Οι διαμαρτυρόμενοι, μάλιστα, άνοιξαν πανό, αποκαλώντας «προδότη» τον Αλέξη Τσίπρα. Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για περίπου 25 άτομα που άνοιξαν πανό για τη Μακεδονία κοντά στην πρώτη προβλήτα και φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία, ενώ τραγουδούσαν και το «Μακεδονία ξακουστή». Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν. Οι διαδηλωτές αντιστάθηκαν και υπήρξαν και νέες προσαγωγές -τουλάχιστον οκτώ.

Thestival.gr Διαμαρτυρία για την Συμφωνία των Πρεσπών Ομιλία Τσίπρα




Grtimes.gr - Ένταση στη συγκέντρωση Τσίπρα


syrz1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης