Ζευγάρι έκανε παράνομες έρευνες σε αρχαιολογικό χώρο στα Μάλια

Ζευγάρι έκανε παράνομες έρευνες σε αρχαιολογικό χώρο στα Μάλια

Επίδειξη θράσους από τους επίδοξους «Ιντιάνα Τζόουνς» που έψαχναν με ανιχνευτή μετάλλων μπροστά στον υπάλληλο του αρχαιολογικού χώρου

anixneftis
Επίδειξη... θράσους έκανε ένα ζευγάρι νεαρών στην αρχαιολογική ζώνη των Μαλίων στο Ηράκλειο, αναζητώντας με ανιχνευτή μετάλλων πολύτιμα αρχαία νομίσματα ή κοσμήματα! Μάλιστα, έκαναν τις παράνομες έρευνες μέρα- μεσημέρι και μπροστά στα μάτια υπαλλήλου του αρχαιολογικού χώρου, που τους παρακολουθούσε εμβρόντητος!

Ο φύλακας ειδοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ότι στην παραλία “Ποταμός” η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων γινόταν λαθρανασκαφή και αμέσως έσπευσαν άνδρες του Β΄ Λιμενικού Τμήματος, οι οποίοι ακινητοποίησαν τον 29χρονο Έλληνα και την 33χρονη αλλοδαπή και κατέσχεσαν την συσκευή ανίχνευσης που χρησιμοποιούσαν.

Ως τη σύλληψή τους, οι επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» δεν είχαν βρει κάτι πολύτιμο με τον ανιχνευτή μετάλλων. Ωστόσο, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Στην παραλία «Ποταμός» βρίσκεται το Μινωικό παλάτι, το τρίτο σε μέγεθος μετά τα παλάτια της Κνωσού και της Φαιστού με έκταση 7.500 τ.μ.. Σε αυτό, φέρεται ότι βασίλευε ο αδελφός του Μίνωα Σαρπηδόνας. Κάτω από το ανάκτορο έχουν βρεθεί κατοικίες που χρονολογούνται μεταξύ του 2.500 και του 2.000 π.Χ..
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης