Παναγιώτης Κανακάκης: Αναδιοργάνωση του δήμου Κηφισιάς με επίκεντρο τον άνθρωπο

Παναγιώτης Κανακάκης: Αναδιοργάνωση του δήμου Κηφισιάς με επίκεντρο τον άνθρωπο

Στόχος του υποψηφίου δημάρχου Κηφισιάς είναι η διασφάλιση πρόσθετων πόρων για το Δήμο και η διοχέτευσή τους σε έργα αναγκαία για τη βελτίωση της καθημερινότητας και όχι σε έργα βιτρίνας.

kanakakis0
Ρεαλιστικό, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα για το Δήμο Κηφισιάς με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του ικανοποιημένες, μέσα σε μια φιλική πόλη, παρουσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Κανακάκης, που ηγείται του συνδυασμού «Βήματα Μπρός».
Γιατρός στο επάγγελμα και πολιτικό ον με μακρά θητεία στα δημοτικά πράγματα, ο κ. Κανακάκης, διακρίνεται για την ακεραιότητα και την εντιμότητά του, καθώς και για την αλληλεγγύη του για τους συνδημότες του που βρίσκεται στο πλευρό τους όταν και όποτε τον χρειαστούν. Γέννημα θρέμμα Κηφισιώτης και ο αγαπημένος γιατρός της πόλης του, συγκινείται με την αγάπη των συμπολιτών του κι αγωνίζεται δίπλα τους για τα θέματα της Υγείας του πολίτη, για την Εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση στο Δήμο, για το Περιβάλλον, την Αρχιτεκτονική Λειτουργικότητα προσαρμοσμένη στον Άνθρωπο και για την προστασία της Κηφισιώτικης Φύσης! 
"Η Κηφισιά μπορεί να ξαναγίνει μια ποιοτική πόλη για τους κατοίκους της και για τους επισκέπτες της", αναφέρει σε μήνυμά του. Και συμπληρώνει: «Είναι σίγουρο ότι ο Δήμος μας μπορεί να διοικηθεί πολύ καλύτερα, εάν υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, το βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του συνδυασμού μας "Βήματα Μπρός" και με πλήρη διαφάνεια, συμμετοχικές διαδικασίες και σεβασμό στη νομιμότητα, αλλά με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, ανοίξουμε μια νέα προοπτική για την Κηφισιά μας, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη μας!».

Αναλυτικά, το μήνυμα του κ. Κανακάκη:

 "Δίνουμε προτεραιότητα στην αναδιοργάνωση και πλήρη ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών του Δήμου, για την αξιόπιστη και αποτελεσματική στήριξη των συμπολιτών μας που πλήττονται από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση και βιώνουν την υποβάθμιση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, ειδικά στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

Στην περίληψη του προγράμματός μας, που κρατάτε στα χέρια σας, θα διαπιστώσετε πώς σκεπτόμαστε να λειτουργήσουμε το Δήμο, πώς βλέπουμε τη συμμετοχή μας σε κοινωνικές δράσεις και πώς θα συνεργαστούμε με όλους τους αρμόδιους φορείς και τους συμπολίτες μας, για να δώσουμε λύσεις σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, την αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, τη συγκοινωνία και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τις χρήσεις γης, την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις κοινωνικές παρεμβάσεις. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλων μας σε δράσεις για την Πόλη μας, τους συμπολίτες μας, τα παιδιά μας αλλά και την τρίτη ηλικία. Η προσφορά και η αλληλεγγύη δίνουν νόημα και αξία στη ζωή μας. Εάν μας δώσετε τη δύναμη, θα κατευθύνουμε τους μειωμένους κατά 65% δημοτικούς πόρους σε έργα αναγκαία για τη βελτίωση της καθημερινότητας και όχι σε έργα βιτρίνας. Επίσης, θα αγωνιστούμε για τη διασφάλιση πρόσθετων πόρων μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεργασιών με άλλους Δήμους της Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά και για την επανάκτηση των πόρων που χάθηκαν λόγω μνημονιακών κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Κλείσιμο
Το πρόγραμμά μας είναι ρεαλιστικό, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο και έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας είναι όλοι και όλες τους άτομα ευαισθητοποιημένα στα προβλήματα της Πόλης μας, με παρουσία στον κοινωνικό και επαγγελματικό στίβο, με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς στον κοινό μας αγώνα.

Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες που αναζητούν μία πιο ανθρώπινη καθημερινότητα, θα εμπιστευθούν την τύχη του Δήμου μας στον ενωτικό συνδυασμό «Βήματα Μπρός», για ένα καλύτερο αύριο στην Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη. Προσωπικά, σας διαβεβαιώνω ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις στην υλοποίηση των στόχων μας και θα είμαι πάντα διαθέσιμος να ακούω τα προβλήματα των συμπολιτών μου και να δίνω λύσεις".

Βιογραφικό του Παναγιώτη Κανακάκη

Ο Παναγιώτης Κανακάκης γεννήθηκε στη Νέα Κηφισιά το 1958. Φοίτησε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Κηφισιά και συνέχισε τις σπουδές του στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς. Το 1977 αναχωρεί για την Ιταλία όπου σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του GAGLIARI. Κάνει το διδακτορικό του στην Ιατρική Σχολή της Ρώμης. Αποκτά την άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος για όλη την Ευρώπη από την Ιατρική Σxολή της BOLOGNA.

Συνεργάσθηκε με το Instituto de Genetika και πήρε μέρος σε πολλές εργασίες, κυρίως με αντικείμενο τη μεσογειακή αναιμία, τον Favismo, τον εχινόκοκκο και τον σακχαρώδη διαβήτη. Από τον πρώτο χρόνο της διαμονής του στην Ιταλία οργανώθηκε στον Ελληνικό Φοιτητικό Σύλλογο και απέδειξε μεγάλη δραστηριότητα και ανταγωνιστικότητα για την επιτυχή κατάληξη των αιτημάτων των Ελλήνων φοιτητών κυρίως της Ιατρικής Σχολής.

Το 1981 γίνεται ενεργό μέλος της Democrazia Proletaria (κόμμα της Ιταλίας) και της οικολογικής οργάνωσης Verdi Arcobaleno. Το 1990 επιστρέφει στην Ελλάδα και υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην ακριτική Καστοριά. Το 1991 και για δυο χρόνια εξασκεί την Ιατρική στη πατρίδα καταγωγής του, στη Μάνη. Στο τέλος του 1993 έρχεται στην Αθήνα και εργάζεται στο Νοσοκομείο ΄΄Αγία Όλγα΄΄. Τώρα εξασκεί, στην περιοχή της Κηφισιάς, την Ιατρική ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος της εταιρείας γενικής ιατρικής, της εταιρίας παχυσαρκίας και σακχαρώδη διαβήτη. Από το 1995 μέχρι και σήμερα προσφέρει εθελοντικά τις ιατρικές του υπηρεσίες στα πολυιατρεία και τα δυο ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς. Είναι ο δευτερότοκος γιος του αείμνηστου τέως Δημάρχου Κηφισιάς ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΝΑΚΑΚΗ. Το 1994 θέτει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος για πρώτη φορά και εκλέγεται. Από τότε μέχρι σήμερα εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης