Καταγγελία για επίθεση σε δημοσιογράφο στον Ωρωπό

Καταγγελία για επίθεση σε δημοσιογράφο στον Ωρωπό

Το θύμα της επίθεσης έχει ήδη μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα για την υποβολή μήνυσης - Τι απαντά ο συνδυασμός «Συνεργασία Ευθύνης»

astuynomia01
Θύμα επίθεσης από δημοτικό σύμβουλο στον Ωρωπό καταγγέλλει ότι έπεσε δημοσιογράφος.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, «o δημοσιογράφος και εκδότης τοπικής εφημερίδας κ. Ανδρέας Κάτσενος έπεσε θύμα απρόκλητης επίθεσης από νεοεκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο και από τον σύζυγο νεοεκλεγμένης Κοινοτικής Συμβούλου. Οι δύο επιτιθέμενοι είναι σύμβουλοι της παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Γιασημάκη. To γεγονός συνέβη την ώρα που ο δημοσιογράφος διένειμε την εφημερίδα, που είχε εκδώσει. Προπηλακισμοί και ύβρεις συνέθεσαν το απαράδεκτο σκηνικό ενώ ο παθών δέχτηκε και χτυπήματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει ήδη μεταβεί στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την υποβολή μήνυσης».

Ο Δήμαρχος Ωρωπού, κ. Θωμάς Ρούσσης προέβη στην παρακάτω δήλωση σχετικά με το γεγονός: «Με λύπη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα τον προπηλακισμό του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «ΑΠΟΨΗ ΤΩΡΑ» κ. Ανδρέα Κάτσενου με ύβρεις από τον δημοτικό σύμβουλο και νεοεκλεγμένο κ. Νίκο Τζεβελέκο και ξυλοκοπήματα από τον κ. Παναγιώτη Δούβαλη, σύζυγο της νεοεκλεγμένης Κοινοτικής Συμβούλου κας Έφης Κρέμου. Η καταδικαστέα αυτή ενέργεια έλαβε χώρα στον Αυλώνα, την ώρα που ο δημοσιογράφος μοίραζε τις εφημερίδες που είχε εκδώσει.

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, που αμαυρώνει τις εκλογές με τραμπουκισμούς. Η ελευθεροτυπία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και απαραβίαστο δικαίωμα σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πληγώνει τη δημοκρατία. Δεν θα επιτρέψουμε να μας διοικήσουν αυτοί οι άνθρωποι. Ο Αυλώνας, αυτό το κεφαλοχώρι με τους περήφανους και τίμιους ανθρώπους, θα τους θέσει στο περιθώριο».

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ» ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Κλείσιμο
ΘΩΜΑΣ ΔΗΜ. ΡΟΥΣΣΗΣ»

H απάντηση του συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης»

Ο συνδυασμός «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» καταγγέλλει με την παρούσα επιστολή , την αποτυχημένη προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμησης των εκλεγμένων με συντριπτική πλειοψηφία συμβούλων του συνδυασμού μας υπό το κράτος πανικού ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής 2 Ιουνίου .
Ειδικότερα την Πέμπτη 30.05.2019 στις 9:00μμ , ο δημοσιογράφος κ. Κάτσενος , σε εντεταλμένη αποστολή διανομής εφημερίδας η οποία προπαγάνδιζε για τον κ.Ρούση τον νυν δήμαρχο Ωρωπού , εμφανίστηκε στο γραφείο του συνδυασμού μας στον Αυλώνα και προκαλούσε με ύβρεις τους παριστάμενους υποστηρικτές του κ.Γιασημάκη . Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο κ.Νίκος Τζεβελέκος και ο κ.Παν.Δούβαλης.

Ακολούθησε φραστική συμπλοκή λόγω των προκλήσεων και στη συνέχεια βιαιοπραγία του κ.Κάτσενου εναντίον τους ,με αποτέλεσμα ο κ.Δούβαλης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομέιο Χαλκίδας και οι κ. Κάτσενος και Τζεβελέκος μετέβηκαν στο Α.Τ.ΑΥΛΩΝΑ. Ο κ.Τζεβελέκος υπέβαλε μήνυση για εξύβριση ο οποίος αντεμήνυσε με το ίδιο περιεχόμενο για εξύβριση.

Εντυπωσιακό είναι ότι η παρελθούσα δημοτική αρχή είχε φροντίσει να βρίσκεται το δημοτικό ασθενοφόρο όχημα δίπλα στο σημείο του επεισοδίου πριν καν χρειαστεί για να καλύψει σκηνοθετικά το περιστατικό άμεσα . Οι Αυλωνίτες γνωρίζουν ότι σε όλα τα επείγοντα τα ασθενοφόρα φθάνουν σε μισή έως μια ώρα από την κλήση.

Αυτή τη φορά το ασθενοφόρο βρίσκονταν εκεί υποτιμώντας τη νοημοσύνη των δημοτών. Επίσης ο νυν αντιδήμαρχος κ.Σιδέρης , η σύζυγος του κ.Κάτσενου και η παρέα του βρίσκονταν απέναντι από το Α.Τ.Αυλώνα ( το οποίο είναι σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το κέντρο όπου εκείνος μοίραζε την εφημερίδα) και τραβούσαν φωτογραφίες για να διαδώσουν το ΨΕΜΑ.
Τα ανωτέρω είναι λυπηρά και απογοητευτικά σε πρώτη σκέψη για τους απερχόμενους,όμως σε δεύτερη σκέψη φέρνουν μεγαλύτερη ευθύνη στους ψηφοφόρους να αποτινάξουν το ΨΕΜΑ, τη ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ,την ΔΙΑΠΛΟΚΗ και την ΕΞΟΥΣΙΑ του κ. Ρούση που συνέτριψε τη Δημοκρατία.


Ο συνδυασμός Συνεργασία Ευθύνης

Τι απαντά ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος στο επεισόδιο Νίκος Τζεβελέκος 

Αξιότιμιμες/οι κυρίες/οι,


Την 31/05/2019 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας το άρθρο με τίτλο «Καταγγελία για επίθεση δημοσιογράφου στον Ωρωπό. Προκειμένου να αποφευχθεί σύγχυση του αναγνωστικού σας κοινού και για αποκατάσταση της αληθείας σας παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μου:



Αναφορικά με το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα την 30/05/2019 έξωθεν του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού μας «Συνεργασία Ευθύνης» στο Δ.Δ. Αυλώνα Αττικής του Δήμου Ωρωπού σας δηλώνω τα κάτωθι:

Καταγγέλλω την προβοκατόρικη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του δημοσιογράφου του Ωρωπού κ. Ανδρέα Κάτσενου ο οποίος ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία από τον αντίπαλο υποψήφιο Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση ήρθε στο εκλογικό μας κέντρο με καθαρή επιδίωξή του να προκαλέσει επεισόδιο με τους υποψηφίους της δημοτικής μας παράταξης.

Μόλις έφτασε έξω από το εκλογικό μας κέντρο άρχισε να υβρίζει και να απειλεί τους υποψηφίους μας με τις εξής εκφράσεις: "τραμπούκοι", "αλήτες", "απόψε το βράδυ θα σας τελειώσω" κ.ά. Παρά τις διαμαρτυρίες μας να αποχωρήσει από το χώρο του εκλογικού κέντρου εκείνος συνέχισε τις απειλές και τις ύβρεις και κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου και εναντίον του κ. Παναγιώτη Δούβαλη. Από την συμπλοκή επήλθε τραυματισμός του κ. Δούβαλη ο οποίος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χαλκίδος, ο οποίος και νοσηλεύτηκε.

Αμέσως ο κ. Κάτσενος αποχώρησε από τον χώρο του επεισοδίου και πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αυλώνα όπου παρέμεινε σχεδόν δύο ώρες και στη συνέχεια κάλεσε και το ασθενοφόρο του Δήμου (!) προσποιούμενος τον τραυματία. Πρόκειται για ένα καθαρά στημένο και προβοκατόρικο επεισόδιο από έναν δημοσιογράφο - υποστηρικτή του σημερινού Δημάρχου Ωρωπού Θωμά Ρούσση με προφανή σκοπό να διαβάλλει και να δυσφημίσει την δημοτική μας παράταξη και να επηρεάσει το αποτέλεσμα του β΄γύρου των δημοτικών εκλογών. Ο λαός του Ωρωπού θα τους καταδικάσει και θα τους θέσει στο περιθώριο.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Τζεβελέκος

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ωρωπού





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης