Ρόδος: Αυξάνονται τα τροχαία που προκαλούνται από τα... ελάφια

Ρόδος: Αυξάνονται τα τροχαία που προκαλούνται από τα... ελάφια

Το πρόβλημα καταγράφεται κυρίως σε περιοχές της νότιας Ρόδου

dama_dama
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής Νότιας Ρόδου, εξαιτίας του αυξημένου αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων που καταγράφονται στην περιοχή και τα οποία προκαλούνται από τα … ελάφια!

Mόνο το τελευταίο δεκαήμερο έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 4-5 τροχαία ατυχήματα, από τα οποία ευτυχώς δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς, ωστόσο θα μπορούσε εύκολα να είχε συμβεί αν οι οδηγοί που ενεπλάκησαν σε αυτά δεν λειτουργούσαν ψύχραιμα. Και φυσικά μπορεί να αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, όμως οι ζημιές που προκλήθηκαν σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις στα οχήματα είναι αρκετά μεγάλες.
Tα ελάφια κατεβαίνουν στην περιοχή μεταξύ Γενναδίου και Ασκληπειού αναζητώντας νερό, κάτι που τελικά βρίσκουν ακόμη και στις πισίνες των ξενοδοχείων! Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και δεν υπάρχουν ποτίστρες στα μέρη όπου βρίσκονται τα ελάφια, αυτά αναγκάζονται να κατευθύνονται σε άλλες περιοχές και να περνούν ακόμη και από τους κεντρικούς δρόμους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους δεκάδες οδηγούς που καθημερινά διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν τα ελάφια αναζητούν τροφή. Για το λόγο αυτό και οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως θα πρέπει η αρμόδια Δασική Υπηρεσία να φροντίσει για την τοποθέτηση ποτίστρων αλλά και τροφής ώστε τα ελάφια να παραμένουν στα δάση. Μάλιστα επισημαίνουν πως τη θερινή περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, τη Νότια Ρόδου επισκέπτονται και χιλιάδες τουρίστες που έρχονται στο νησί μας και οι οποίοι επίσης εύκολα θα μπορούσαν να εμπλακούν σε ένα τροχαίο με ένα ελάφι.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης