Φυλακές Κορυδαλλού: Άγρια συμπλοκή Αφγανών, Πακιστανών και Γεωργιανών - Τρεις τραυματίες

Φυλακές Κορυδαλλού: Άγρια συμπλοκή Αφγανών, Πακιστανών και Γεωργιανών - Τρεις τραυματίες

Οι κρατούμενοι φέρονται να έχουν αποσπάσει κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους - Οι τρεις Αφγανοί τραυματίες είχαν δεχθεί μαχαιριές και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Αττικής

korydallos
Ένα ακόμη αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε την Κυριακή στις φυλακές Κορυδαλλού, αυτή τη φορά με τρεις Αφγανούς τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, στη Β' Πτέρυγα, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ ομάδων κρατουμένων.

Στη φασαρία ενεπλάκησαν Αφγανοί, Πακιστανοί και Γεωργιανοί κρατούμενοι. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, κφρατούμενοι έσπασαν μία κλειδαριά προς την Α' Πτέρυγα, με συνέπεια τα επεισόδια να γενικευτούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι κρατούμενοι αφαίρεσαν κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, γεγονός που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σοβαρό, καθώς αν επιβεβαιωθεί, θα εγκυμονεί ο κίνδυνος απόδρασης, ενώ θα κινδυνεύει και η σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων.

Οι τρεις Αφγανοί κρατούμενοι που μαχαιρώθηκαν μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί αποφασίστηκε να διακομιστούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Υπ. Δικαιοσύνης: Περιορισμένης έκτασης επεισόδια

Λίγη ώρα αργότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας «περιορισμένης έκτασης» τα επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης «περιορισμένης έκτασης ήταν το επεισόδιο μεταξύ κρατουμένων διαφορετικής εθνικής καταγωγής που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στη Β΄ πτέρυγα της φυλακής Κορυδαλλού. Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Δικαιοσύνης κατά τα επεισόδια 3 κρατούμενοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο εντελώς ελαφρά.

Κλείσιμο
Με την παρέμβαση των υπαλλήλων η τάξη έχει αποκατασταθεί πλήρως στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ γίνεται έρευνα στους χώρους κράτησης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης