Έκαναν εισαγωγή χασισέλαιου στη Νάξο μέσω ταχυδρομείου!

Έκαναν εισαγωγή χασισέλαιου στη Νάξο μέσω ταχυδρομείου!

Οι τρεις νεαροί αλλοδαποί σκόπευαν να διαθέσουν το αμφίβολης ποιότητας έλαιο προς πώληση ως φαρμακευτικό προϊόν!

Naxos-xasiselaio
Αμφίβολης ποιότητας χασισέλαιο με άγνωστη περιεκτικότητα σε κανναβιδιόλη (CBD Oil) παραλάμβαναν παράνομα από το εξωτερικό με δέματα που έφταναν ταχυδρομικώς στη Νάξο τρεις νεαροί αλλοδαποί, οι οποίοι σκόπευαν να το διαθέσουν προς πώληση ως φαρμακευτικό προϊόν!

Το αλισβερίσι με τα δέματα εξακριβώθηκε στο πλαίσιο έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος του νησιού, οι οποίοι οργάνωσαν επιχείρηση για να τσακώσουν τους παραλήπτες ενός ύποπτου δέματος που είχαν εντοπίσει. Όταν το παρέλαβαν οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 23, 24 και 25 χρόνων, ακινητοποιήθηκαν, συνελήφθησαν και μέσα στο δέμα βρέθηκαν πέντε γυάλινα δοχεία που περιείχαν χασισέλαιο βάρους 185,7 γραμμαρίων.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία των δραστών, κατασχέθηκαν άλλα τρία γυάλινα δοχεία με έλαιο κανναβιδιόλης βάρους 19,2 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 2,1 γραμμαρίων, μια ξύστρα κάνναβης και μια συσκευή για την χρήση χασισέλαιου. Οι τρεις νεαροί οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου κατηγορούμενοι για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την πώληση, ωστόσο ισχυρίστηκαν ότι δεν πρόκειται για ναρκωτικό αλλά για φαρμακευτική ουσία που προέρχεται από την κάνναβη.

Δείγμα της ουσίας εστάλη για χημική ανάλυση, ώστε να εξακριβωθεί αν είναι κοινό χασισέλαιο ή έλαιο CBD, που αποτελεί νόμιμο συμπλήρωμα υγείας χωρίς ψυχοδραστικές επιδράσεις και φέρεται να βοηθά στην απώλεια βάρους, την ρύθμιση της παραγωγής ινσουλίνης, την κατάθλιψη, τη ρύθμιση επιληπτικών κρίσεων, το γλαύκωμα, την αρθρίτιδα και την ανακούφιση από συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Ακόμη κι αν είναι τέτοιο, όμως, οι αλλοδαποί θα κατηγορηθούν για λαθρεμπορία φαρμακευτικών προϊόντων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης