Ρέθυμνο: «Θηλυκή» συμμορία ξάφρισε πανάκριβα κοσμήματα

Ρέθυμνο: «Θηλυκή» συμμορία ξάφρισε πανάκριβα κοσμήματα

Τρεις γυναίκες εισέβαλαν στο σπίτι 56χρονης, άρπαξαν κοσμήματα αξίας περίπου 35.000 ευρώ και επιχείρησαν να διαφύγουν μαζί με έναν 38χρονο συνεργό τους που φύλαγε τσίλιες απ’ έξω - Τα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθερα προτού συμπληρωθούν 24 ώρες από τη σύλληψή τους

astynomia-peripoliko-ena
Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών των τμημάτων Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου και του Τ.Α.Ε., συνελήφθησαν μέσα σε λίγα λεπτά τα μέλη της «θηλυκής» συμμορίας που άρπαξαν πολύτιμα κοσμήματα από ένα σπίτι στο Ρέθυμνο.

Οι τρεις γυναίκες ηλικίας 60, 39 και 22 χρόνων, εισέβαλαν το απόγευμα του Σαββάτου στο σπίτι μιας 56χρονης σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου, άρπαξαν κοσμήματα αξίας 35.000 ευρώ και επιχείρησαν να διαφύγουν μαζί με έναν 38χρονο συνεργό τους που φύλαγε τσίλιες απ’ έξω. Όμως, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα από τα κλεμμένα κοσμήματα αξίας περίπου 30.000 ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή των Ρομά και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους. Ωστόσο, κοσμήματα αξίας περίπου 5.000 ευρώ δεν βρέθηκαν και κατά συνέπεια δεν επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι τρεις «μακρυχέρες» και ο συνεργός τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου που τους άσκησε δίωξη για κλοπή, ενώ το αστυνομικό τμήμα Αμαρίου διενεργεί προανάκριση για να διαπιστωθεί αν η σπείρα έχει ξαφρίσει και άλλα σπίτια. Οι τέσσερις Ρομά, μέλη της συμμορίας που άρπαξε τα κοσμήματα, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τον προσδιορισμό ημερομηνίας στην οποία θα δικαστούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης