Χασισοφυτεία με 700 δενδρύλλια στα Καμένα Βούρλα

Χασισοφυτεία με 700 δενδρύλλια στα Καμένα Βούρλα

Τα ευρήματα εξετάζονται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Fthiwtida-xasisofyteia
Μια μεγάλων διαστάσεων και πλήρως οργανωμένη χασισοφυτεία εντοπίστηκε μέσα σε δασική έκταση περίπου δύο στρεμμάτων στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, χάρη στα στοιχεία που εξασφάλισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λαμίας που έστησαν καρτέρι για να εντοπίσουν τους καλλιεργητές.

Όμως, εκείνοι δεν εμφανίστηκαν, κι έτσι στην εκχερσωμένη και ειδικά διαμορφωμένη έκταση που βρίσκεται σε μια δύσβατη και απόκρημνη ορεινή περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρυάς, οργανώθηκε επιχείρηση με την συμμετοχή ανδρών της Ασφαλείας Λαμίας και της Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι ξερίζωσαν και κατέσχεσαν τα συνολικά 700 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,8 ως 2,5 μέτρων.

Στον χώρο της φυτείας βρέθηκαν τρεις αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού μεγάλης χωρητικότητας, δύο πρόχειρα καταλύματα που χρησιμοποιούσαν για την διαμονή τους οι δράστες, σκαπτικά εργαλεία, λάστιχα για το πότισμα και ένας χώρος που χρησιμοποιούνταν για αποξήρανση των χασισόδεντρων.

Τα ευρήματα εξετάζονται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης