Κομοτηνή: Έπιασαν λαθρέμπορους καπνικών ειδών με πολύ χρήμα

Κομοτηνή: Έπιασαν λαθρέμπορους καπνικών ειδών με πολύ χρήμα

Τόσο μέσα στο όχημα όσο και στο σπίτι του δράστη, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 705 τυποποιημένες νάιλον συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 35 κιλών

zjfkadil
Μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών ειδών ήταν έτοιμος να ρίξει στην αγορά της Ροδόπης ένας 52χρονος Έλληνας, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε. στην Κομοτηνή την στιγμή που μετέφερε μέρος από το παράνομο εμπόρευμά του στο εσωτερικό του Ι.Χ. αυτοκινήτου του.

Τόσο μέσα στο όχημα όσο και στο σπίτι του δράστη, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 705 τυποποιημένες νάιλον συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 35 κιλών και 250 γραμμαρίων και 120 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και παραδόθηκαν στο ατμόδιο Τελωνείο. Ο 52χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα με την οποία παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

Η οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών στο χώρο μιας λαϊκής αγοράς σε χωριό της Ροδόπης, δεν έριξε στα χέρια τους μόνο έναν 40χρονο που διέθετε προς πώληση 490 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν ταινίες του ειδικού φόρου κατανάλωσης, αλλά και την 69χρονη μητέρα του η οποία πιάστηκε στα πράσα την στιγμή που έβγαινε από το σπίτι της στην Κομοτηνή.

Μαζί της είχε τα παράνομα κέρδη από λαθρεμπόριο, ύψους 57.000 ευρώ, τα οποία προφανώς σκόπευε να εξαφανίσει όταν έμαθε για την σύλληψη του γιου της! Το μεγάλο ποσό κατασχέθηκε και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ροδόπης άσκησε σε μητέρα και γιο δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και λαθρεμπορία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης