Καιρός τώρα: Καταιγίδες «χτύπησαν» την Χαλκιδική - Η κακοκαιρία «φεύγει» προς τα νότια

Καιρός τώρα: Καταιγίδες «χτύπησαν» την Χαλκιδική - Η κακοκαιρία «φεύγει» προς τα νότια

Έκτακτο δελτίο καιρού σε ισχύ - Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική - «Βουτιά» μέχρι και 10 βαθμούς η θερμοκρασία – Δείτε σε ποιες περιοχές

chalkidikiz
Η κακοκαιρία προκάλεσε μια ασύλληπτη τραγωδία στη Χαλκιδική, η οποία στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους(ανάμεσά τους δύο παιδιά, ηλικίας 8 και 2 ετών), με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, να παραμένει σε ισχύ.

Στη Χαλκιδική η φονική θεομηνία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα και στην Ηρακλειά, όπου σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση μαζί με ανεμοστρόβιλο, στα Μουδανιά και στις γύρω περιοχές.

Δείτε ΕΔΩ βίντεο και φωτογραφίες από τη θεομηνία που έπληξε την Χαλκιδική 

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι κάτοικοι της περιοχής και οι αρμόδιες υπηρεσίες αντίκρισαν εικόνες απόλυτης καταστροφής. Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Από την έντονη κακοκαιρία δε, πολλές περιοχές δεν έχουν ρεύμα και νερό. 

Καλλιάνος στον ΘΕΜΑ 104,6: Γιατί είχαμε τη θεομηνία στη Χαλκιδική

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της χώρας και τα αρμόδια υπουργεία έχουν δώσει εντολές και έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για εικόνες καταστροφής και σημείωσε ότι βρίσκονται στους δρόμους 15 κλιμάκια μηχανικών που γυρίζουν στην Χαλκιδική και καταγράφουν τις ζημιές. Έκανε έκκληση να λειτουργήσει ταχύτητα ο ΑΔΜΗΕ για την αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς κινδυνεύουν – όπως είπε –  επιχειρήσεις, κάτοικοι και τουρίστες μέσα στην τουριστική περίοδο. Διαβάστε ΕΔΩ  πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Οι καιρικές συνθήκες τις επόμενες ώρες 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ΕΜΥ και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού τις επόμενες ώρες το μέτωπο των ισχυρών καταιγίδων θα  κινηθεί νοτιότερα και θα επηρεαστούν η Ημαθία, η Πιερία, οι Βόρειες Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, η Βόρεια και Κεντρική
Εύβοια καθώς και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν στο Βόρειο Αιγαίο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος από τις 9 το πρωί και μετά. 

Η κίνηση του μετώπου της κακοκαιρίας σε δορυφορική απεικόνιση της ΕΜΥ



Ο καιρός τώρα στη Νέα Καλλικράτεια - Η πρόγνωση μέχρι το βράδυ
n_kalikrateia
n_marmaras
kassandra



Προειδοποίηση για Σιθωνία και Κασσάνδρα

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί τους πολίτες και επισκέπτες ειδικά στη Χαλκιδική, τόσο στη Σιθωνία, όσο και στην Κασσάνδρα, ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Γι’ αυτό συνιστά περιορισμό στις μετακινήσεις των πολιτών, παραμονή σε ασφαλείς χώρους και τήρηση των οδηγιών των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των υπαλλήλων των Δήμων, μέχρι να κοπάσουν τα φαινόμενα οριστικά.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι έρευνες από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας για τον εντοπισμό ενός 62χρονου αλιέα, που βγήκε το απόγευμα για ψάρεμα με το σκάφος του ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτό του λιμενικού, παραπλέον πλοίο και πέντε αλιευτικά.


Ο καιρός σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια και σε παράκτια κυρίως τμήματα της ανατολικής και βόρειας χώρας.

Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες σταδιακά θα περιοριστούν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα νότια και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης.

Μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Οι άνεμοι στο Βόρειο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, με προοδευτική εξασθένηση.

Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού 

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα ανατολικά του νομού σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά θα σταματήσουν τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές έως και τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατα τόπους θα είναι πολύ ισχυρές έως και τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 και στα υπόλοιπα 5 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές έως και τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες παροδικές νεφώσεις. Στην Κρήτη αρχικά αίθριος και βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Στα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και από τις απογευματινές ώρες γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως και τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή, 12 Ιουλίου
Αρχικά στα νότια ηπειρωτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρους όμβρους. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Στη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης