Ιωάννινα: Έκρυβε αρχαιότητες άγνωστης προέλευσης στο σπίτι του

Ιωάννινα: Έκρυβε αρχαιότητες άγνωστης προέλευσης στο σπίτι του

Ένα μικρό… μουσείο διατηρούσε ο 44χρονος στο σπίτι του

Iwannina-arxaia
Στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων έφτασαν οι πληροφορίες για το μικρό… μουσείο που διατηρούσε ένας 44χρονος Έλληνας στο σπίτι του στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση, που εκτελέστηκε το πρωί της Κυριακής.

Κατά την διάρκεια της έρευνα στην κατοικία του 44χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν μια μαρμάρινη πλάκα με αμφίπλευρη διακόσμηση, που μάλλον αποτελούσε τμήμα θρόνου ή κλίνης και χρονολογείται στους Ύστερους Ελληνιστικούς ή Ρωμαϊκούς χρόνους, μια χάλκινη υδρία ή πρόχου των Ρωμαϊκών χρόνων, καθώς και μια χάλκινη λαβή και μια δισκοειδή βάση από την ίδια υδρία.

Τα αρχαία αντικείμενα διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας κι έτσι κατασχέθηκαν για να παραδοθούν στις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων για να αξιολογηθούν και να εξακριβωθεί η προέλευσή τους, καθώς ο 44χρονος δεν αποκάλυψε πώς βρέθηκαν στην κατοχή του.

Στο μεταξύ, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης