Ηλεία: Λήστεψαν 85χρονη στο Λάνθι Πύργου - Της πήραν μέχρι και τη βέρα από το χέρι

Ηλεία: Λήστεψαν 85χρονη στο Λάνθι Πύργου - Της πήραν μέχρι και τη βέρα από το χέρι

Οι τρεις δράστες πήραν χρήματα, κοσμήματα κι έφυγαν ανενόχλητοι

ilikiomeni-kriti-ena
Με μια εφιαλτική νύχτα πλήρωσε μια ηλικιωμένη την απόφασή της να αφήσει ανοιχτή την πόρτα του σπιτιού της στην κοινότητα Λάνθι του δήμου Πύργου για να μπει λίγη δροσιά, καθώς άνοιξε άθελά της το δρόμο σε τρεις αδίστακτους ληστές που την αιφνιδίασαν τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η 85χρονη γυναίκα, που ζει μόνη μετά τον θάνατο του γιου της, άκουσε έναν θόρυβο και πετάχτηκε ανάστατη από το κρεβάτι της, για να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρεις κακοποιούς που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Οι δράστες την ανάγκασαν να καθίσει στον καναπέ και της ζήτησαν να τους πει πού έκρυβε τις οικονομίες της, απειλώντας ότι θα την σκότωναν αν δεν συμμορφωνόταν.

Η τρομοκρατημένη γριούλα τους έδειξε ένα συρτάρι μέσα στο οποίο οι ληστές βρήκαν 4.500 ευρώ, στη συνέχεια όμως άνοιξαν και το πορτοφόλι της από το οποίο πήραν άλλα 700 ευρώ. Όμως, η λεία τους δεν τους φάνηκε αρκετή και συνέχισαν το ψάξιμο, ώσπου βρήκαν και τα κοσμήματα της ηλικιωμένης αξίας 1700 ευρώ. Μάλιστα, ήταν τόσο... αχόρταγοι, που δεν δίστασαν να τραβήξουν από το χέρι της και την χρυσή βέρα της! 

Αμέσως μετά, τράπηκαν σε φυγή, αφού πρώτα έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου. Οι κινήσεις των ληστών, πάντως, κάνουν τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι είχαν πληροφορίες για το κομπόδεμα, ενώ το ότι οι δράστες μιλούσαν καθαρά ελληνικά στρέφει τις έρευνες στον ευρύτερο κύκλο της ηλικιωμένης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης