Φωκίδα: Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα χασισοκαλλιεργητών

Φωκίδα: Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα χασισοκαλλιεργητών

H σπείρα που καλλιεργούσε συνολικά 208 δενδρύλλια κάνναβης σε δύο φυτείες στις περιοχές του Αθανάσιου Διάκου και του Πανουργιά Φωκίδας, αποτελούσε παρακλάδι της εγκληματικής οργάνωσης η οποία είχε εξαρθρωθεί στις αρχές Ιουλίου

Fthiwtida-xasisofyteia3
Με έξι συλλήψεις και την ταυτοποίηση άλλων έξι ατόμων, ολοκληρώθηκε η ευρείας κλίμακας επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές της Φωκίδας και της Φθιώτιδας, με την οποία εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν συστηματικά στην καλλιέργεια χασισοφυτειών και στη διακίνηση κάνναβης και κοκαΐνης.

Μάλιστα, η σπείρα που καλλιεργούσε συνολικά 208 δενδρύλλια κάνναβης σε δύο φυτείες στις περιοχές του Αθανάσιου Διάκου και του Πανουργιά Φωκίδας, αποτελούσε παρακλάδι της εγκληματικής οργάνωσης η οποία είχε εξαρθρωθεί στις αρχές Ιουλίου. Τότε, σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Καρυάς Καμένων Βούρλων είχε εντοπιστεί φυτεία με 700 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης που θα απέφεραν πάνω από 1.000.000 ευρώ στους καλλιεργητές.



Κατά την επιχείρηση που οργανώθηκε από την Ασφάλεια Λαμίας και συμμετείχαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, των τμημάτων Στυλίδας και Λοκρών, καθώς και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 43, 39 και 26 χρόνων, από τους οποίους ο πρώτος είναι ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και τρεις Έλληνες 62, 55 και 46 χρόνων, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα τέσσερα μέλη της σπείρας, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 42, 36 και 31 χρόνων και ένας 35χρονος Έλληνας. Επιπλέον, συνελήφθη ένας 25χρονος αλλοδαπός που δεν είναι μέλος της αλλά προμηθευόταν ναρκωτικά.



Οι δυο φυτείες είχαν στηθεί σε εκχερσωμένες εκτάσεις και αποτελούνταν η μια από 158 και η άλλη από 50 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,50 μέτρου. Τόσο από αυτές, όσο και από εκείνη με τα 700 δενδρύλλια που εντοπίστηκε στις 2 Ιουλίου, θα συγκομίζονταν τουλάχιστον 410 κιλά αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης που θα απέφεραν παράνομα κέρδη άνω του 1.000.000 ευρώ στους δράστες.

Κλείσιμο


Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια, αποθήκες και οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν έξι κιλά και 329,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, έξι ζυγαριές ακριβείας, ένα πολεμικό τυφέκιο, πέντε κυνηγετικά όπλα, τρεις φορητοί ασύρματοι, 41 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ κατασχέθηκαν και 7.045 ευρώ προερχόμενα από την διακίνηση των ναρκωτικών. Οι δράστες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας με κατηγορίες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση, παράβαση του νόμου περί ραδιοσυχνοτήτων και παράνομη οπλοκατοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης