Θεσσαλονίκη: Ισραηλινοί, Τούρκοι και Κινέζοι αγόρασαν ακίνητα και πήραν άδειες διαμονής

Θεσσαλονίκη: Ισραηλινοί, Τούρκοι και Κινέζοι αγόρασαν ακίνητα και πήραν άδειες διαμονής

Συνολικά στην πόλη, οι χορηγηθείσες άδειες διαμονής του προγράμματος Golden Visa σε επενδυτές ακινήτων και στα μέλη των οικογενειών τους ανέρχονται σε 375

thessaloniki_poli_dyo
Ισραηλινοί, Τούρκοι και λιγότερο Κινέζοι, αποτελούν την πλειονότητα των επενδυτών που απέκτησαν κατοικία στη Θεσσαλονίκη και άδεια διαμονής, μέσω του προγράμματος Golden Visa.

Συνολικά από την έναρξη του προγράμματος το 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία του Εnterprise Greece, έχουν δοθεί στη Θεσσαλονίκη 128 άδειες παραμονής σε επενδυτές ακίνητων μέσω της Golden Visa.

Οι ισραηλινοί πάντως φιγουράρουν στην πρώτη θέση, την ώρα μάλιστα που στην πανελλαδική κατάταξη για τις top – 10 θέσεις των χωρών που επένδυσαν στην Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνονται.

Συνολικά στη Θεσσαλονίκη, οι χορηγηθείσες άδειες διαμονής σε επενδυτές ακινήτων και στα μέλη των οικογενειών τους ανέρχονται σε 375.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εν δυνάμει επενδυτές αναζητούν κατοικίες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αιχμή του δόρατος την Παλιά και Νέα Παραλία, στο Πανόραμα, αλλά και στην Καλαμαριά.

Συνήθως τα ακίνητα για τα οποία καταγράφεται ενδιαφέρον, αλλά πολύ δύσκολα μετουσιώνεται σε αγοραπωλησία, είναι άνω των 100 τμ και άνω των 250.000 ευρώ.


Στην 6η θέση η Θεσσαλονίκη

Κλείσιμο
Η Θεσσαλονίκη φιγουράρει στην 6η θέση μεταξύ των περιοχών που έχουν δεχτεί τα περισσότερα αιτήματα χορήγησης αδειών διαμονής από επενδυτές ακινήτων.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αθήνα (1.853 άδειες) και ακολουθούν ο Πειραιάς (1.069), η Παλλήνη (674), ο Πολύγυρος (205), τα Χανιά (162), η Θεσσαλονίκη (128), η Κόρινθος (62), η Κέρκυρα (60), η Ερμούπολη (52), η Λευκάδα (46) και άλλες περιοχές (199).

Σημειώνεται ότι άδεια διαμονής στην Ελλάδα αποκτά ο κάτοικος τρίτης χώρας (εκτός Ε.Ε) και τα μέλη της οικογένειάς του, εφόσον αγοράσει ακίνητο η αξία του οποίου ανέρχεται σε τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Πλέον οι ξένοι επενδυτές που θέλουν να αποκτήσουν  Golden Visa και άδειας διαμονής στην Ελλάδα μπορούν να το κάνουν επενδύοντας όχι μόνον σε ακίνητα, αλλά και σε μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρικά μερίδια ή τοποθετώντας μεγάλου ύψους καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.



Διαβάστε περισσότερα στο voria.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης