«Πρώτο κουδούνι» για 1,5 εκατ. μαθητές - «Στηρίζουμε τους ακρίτες» το μήνυμα της Κεραμέως

«Πρώτο κουδούνι» για 1,5 εκατ. μαθητές - «Στηρίζουμε τους ακρίτες» το μήνυμα της Κεραμέως

Στο Γαλάτσι ο Μητσοτάκης

sxolei-agia
Στο νησί της Λέρου βρίσκεται από την Τρίτη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ενόψει του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά.

H κυρία Κεραμέως ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους γονείς που στηρίζουν τα πιαιδιά και τόνισε πώς «η κυβέρνηση είναι κοντά στην ακριτική Ελλάδα για να στηρίξουμε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς που εκτελούν λειτούργημα σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

Πρώτο κουδούνι σήμερα για 1,5 εκατ. μαθητές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Με τον καθιερωμένο αγιασμό αρχίζουν σήμερα τα σχολεία. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει για περίπου 1,5 εκατομμύρια μαθητές και περίπου 150.000 δασκάλους οι οποίοι μπαίνουν από σήμερα στο νέο σχολικό έτος.

Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα είναι η σημερινή για τα χιλιάδες «πρωτάκια» που θα περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα του δημοτικού στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 600.000 μαθητές.

Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για την νέα σχολική χρονιά με τα βιβλία ήδη να βρίσκονται στα σχολεία από το καλοκαίρι ενώ υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στο υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι καλύφθηκε το 40% των κενών. Κλειστά παραμένουν 4 σχολεία σε Αιγάλεω και Πετρούπολη , λόγω ζημιών που υπέστησαν από τον σεισμό . Τα σχολεία κρίθηκαν ακατάλληλα και έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές θα φιλοξενηθούν σε κοντινά σχολεία.

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στις 9.30 στον αγιασμό για την ‘έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 7ο δημοτικό Γαλατσίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης