Απόστολος Γκλέτσος: Όταν έπαιξε στο «Διδυμότειχο Blues»

Απόστολος Γκλέτσος: Όταν έπαιξε στο «Διδυμότειχο Blues»

Νεαρός ακόμη ηθοποιός ο πρώην δήμαρχος Στυλίδας επιλέχθηκε από τον σκηνοθέτη Νίκο Σούλη για το επικό βίντεο του τραγουδιού που σημάδεψε την διαδρομή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

g6564
Το 1991 σε μια Ελλάδα που αρχίζει να αλλάζει, σκάει σαν μια εμπρηστική βόμβα το τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα «Διδυμότειχο Blues» από την δεύτερη προσωπική του δουλειά, στην οποία δίνει και τον τίτλο.

Το κομμάτι σε μουσική του Λάρι και στίχους του Γιάννη Μπαχ Σπυρόπουλου ερμηνεύουν ο Μαχαιρίτσας και ο Γιώργος Νταλάρας, που τότε ήταν ο πιο δημοφιλής Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής.

Όταν κυκλοφορεί ο δίκσος από την Minos-Emi, το τραγούδι γίνεται αμέσως ο ύμνος των απανταχού φαντάρων, που λατρεύουν τους στίχους του Σπυρόπουλου για την «μουγγή σκοπιά», τους «κουρεμένους σβέρκους» την «τρύπα στη γεωγραφία» και την «αγχωμένη μαλ...α».

Ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης είναι αυτός που θα αναλάβει να οπτικοποιήσει το τραγούδι και να σκηνθετήσει το επικό βίντεο κλιπ.

Επιστρατεύονται δεκάδες κομπάρσοι, καμιόνια REO, ακόμη και αντιασφυξιογόνες μάσκες για να βγει αυτή η ζοφερή ατμόσφαιρα που θέλει ο Σούλης.

Ο τελευταίος θεωρείται ο βασιλιάς των βίντεο κλιπ και λόγω της μεγάλης διάρκειας του τραγουδιού επιλέγει έναν νέο και άγνωστο τότε ηθοποιό για να στηρίξει πάνω του την ιστορία του τραγουδιού.

Κλείσιμο
Νταλαρας.Μαχαιριτσας..Διδυμοτειχο Blues (VIDEO CLIP)

Είναι ο Απόστολος Γκλέτσος που έχει ήδη παίξει κάποιους ρόλους στην τηλεόραση, δεν έχει κάνει όμως το μεγάλο μπαμ που θα έρθει ένα χρόνο αργότερα με το μυθικό πλέον «Τμήμα Ηθών».

Η παρουσία του με το μελαγχολικό βλέμμα και την στολή του φαντάρου θα σημαδέψει κατά τι το γύρισμα του Νίκου Σούλη που βάζει τον Μαχαιρίτσα δίπλα στον Νταλάρα ή να παίζει πιάνο.

Τα γυρίσματα κράτησαν κάποιες ημέρες, σε μια εποχή όπου η δισκογραφία είχε τα ανάλογα budget για την προώθηση των καλλιτεχνών και των μεγάλων επιτυχιών που έβγαιναν από έναν δίσκο.

Το κομμάτι παρόλο που λατρεύτηκε ακόμη περισσότερο μετά την οπτικοποίηση του ξεσήκωσε θύελα αντιδράσεων σε μια ελληνική κοινωνία που ήταν ακόμη αρκετά συντηρητική.

Ο τότε Δήμαρχος Διδυμοτείχου είχε κυρήξει persona non grata τον Μαχαιρίτσα, ειδικά για την φράση του τραγουδιού «τρύπα στην γεωγραφία» που αφορούσε την ακριτική πόλη, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για να σταματήσει την τρελή δημοφιλία που γνώρισε το συγκεκριμένο τραγούδι.
Ένα τραγούδι που σημάδεψε την καριέρα του Μαχαιρίτσα αλλά όχι και του Γκλέτσου, που έπαιξε τον ρόλο που του ανέθεσε ο Νίκος Σούλης και επέστρεψε στην τότε καθημερινότητά του και το κυνήγι ενός «ήρωα» ή «αντιήρωα» που θα τον έχριζε σταρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης