Πυρκαγιά στα Μέγαρα

Άμεσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 39 πυροσβέστες, 11 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων - Σε ρεματιά η πυρκαγιά, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή - 68 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική

pirkagia
Δύσκολο βράδυ Σαββάτου για τα Μέγαρα Αττικής, καθώς εδώ και λίγη ώρα μαίνεται πυρκαγιά σε δασική έκταση της περιοχής.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 39 πυροσβέστες, 11 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Η συμβολη από αέρος είναι αδύνατη, λόγω της δύσης του ηλίου και οι πυροοσβέστες προσπαθούν να ελέγξουν την πυρκαγιά πριν πάρει διαστάσεις, έχοντας σύμμαχο την εξασθένηση των ανέμων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία, οι φλόγες καίνε σε ρεματιά, στην περιοχή Χάνι Δερβενί, λίγο πιο πάνω από τον Παλαιόπυργο και δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή 

Στο μεταξύ, μικρότερες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν νωρίτερα δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στον Άγιο Στέφανο προς Αφίδνες, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στον Μαραθώνα, οι οποίες όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν εμπνέουν ανησυχία.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι το 24ωρο από χτες στις 19:00 έως τις 19:00 σήμερα, Σάββατο και σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, εκδηλώθηκαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα, 68 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ διατέθηκαν συνολικά 846 πυροσβέστες, 287 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν 17 υδροφόρες και έξι μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης