Ιωάννινα: Ο δήμος Κόνιτσας ζητά καλύτερη φύλαξη της παραμεθορίου

Ιωάννινα: Ο δήμος Κόνιτσας ζητά καλύτερη φύλαξη της παραμεθορίου

Ανακοίνωση από τον δήμαρχο, με αφορμή την διάρρηξη και την κλοπή στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στην κοινότητα Παλαιοσελλίου 

pagari_klopi
Μέτρα για τη καλύτερη φύλαξη της παραμεθορίου περιοχής ζητά ο δήμος Κόνιτσας, με αφορμή την διάρρηξη και την κλοπή στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στην κοινότητα Παλαιοσελλίου τις προηγούμενες ημέρες. Άγνωστοι παραβίασαν την είσοδο του ναού και αφαίρεσαν κειμήλια και χρηματικό ποσό από το παγκάρι.

Στην σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος της Κόνιτσας αναφέρει: «Οι κλοπές της πολιτισμικής κληρονομιάς συνεχίζονται στην περιοχή μας. Η πλημμελής φύλαξη της περιοχής, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού των μονάδων του στρατού και της αστυνομίας, οδηγεί τους εναπομείναντες κατοίκους των κοινοτήτων μας σε απόγνωση».

Παράλληλα, διατυπώνει αίτημα προς την Πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα, ώστε να ληφθούν μέτρα για τη φύλαξη της παραμεθορίου περιοχής και την πάταξη της παραβατικότητας, και συμπληρώνει: «Δυστυχώς, η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη και δημιουργούνται έντονα αισθήματα ανασφάλειας και φόβου στους ακρίτες κατοίκους, που επιμένουν, παρά τις αντιξοότητες, να μένουν σ' αυτόν τον τόπο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης