Προσφυγικό: Άλλοι 97 μετανάστες σε Λέσβο, Σαμοθράκη και Σάμο

Προσφυγικό: Άλλοι 97 μετανάστες σε Λέσβο, Σαμοθράκη και Σάμο

Συνελήφθη ο χειριστής του ενός φουσκωτού - Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια

prosfygiko
Τρία ακόμη δρομολόγια των διακινητών με βάρκες γεμάτες μετανάστες και πρόσφυγες εντόπισαν στο Αιγαίο τη Δευτέρα η Ελληνική Ακτοφυλακή και οι δυνάμεις της Frontex.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας βρέθηκαν και διασώθηκαν 13 αλλοδαποί στη θαλάσσια περιοχή Παμφίλων στη Λέσβο. Οι 13 μετανάστες επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε απο σκάφος του Λιμενικού.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ένας 24χρονος αλλοδαπός εξ αυτών ως χειριστής του σκάφους. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Περίπου την ίδια ώρα, σκάφος του Λιμενικού εντόπισε φουσκωτό ανοιχτά της Σαμοθράκης, με 33 αλλοδαπούς.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης. Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, επίσης, σκάφος της Frontex εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, στη Σάμο, φουσκωτό με 51 αλλοδαπούς.

Κλείσιμο
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν. Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης