Ιωάννινα: Δακρυγόνα και πετροπόλεμος στον καταυλισμό του Κατσικά - Αντιδράσεις μεταναστών για τις αφίξεις από τη Μόρια

Ιωάννινα: Δακρυγόνα και πετροπόλεμος στον καταυλισμό του Κατσικά - Αντιδράσεις μεταναστών για τις αφίξεις από τη Μόρια

Διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι πρόσφυγες και μετανάστες της δομής στον Κατσικά εκφράζοντας φόβους περί συμφόρησης - Στο κέντρο του Κατσικά οι διαμένοντες ανέρχονται στους 960  - Ο καταυλισμός μεγεθύνθηκε κατά 82 ανθρώπους - Έγιναν προσαγωγές μετά τα επεισόδια 

zbi8jo1569946529701
Σε εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση της Μόριας, του καταυλισμού - «κολαστηρίου», με 82 πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφέρονται από τη Λέσβο στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά Ιωαννίνων. Οι αντιδράσεις των μεταναστών του κέντρου στα Ιωάννινα δεν άργησαν να εκδηλωθούν, καθώς προχώρησαν σε αποκλεισμό και στη συνέχεια πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς. 

Ιωάννινα:Πετροπόλεμος ,υλικές ζημιές& 4 προσαγωγές για τις νέες αφίξεις από τη Μόρια


Προτού μεταφερθούν στο κέντρο του Κατσικά οι πρόσφυγες, διαμαρτύρονταν οι διαμένοντες της δομής στα Ιωάννινα, με τα παράπονα περί δημιουργίας σκηνικού ασφυξίας να εγείρονται από τις πρωινές ώρες.

Μετά την πληροφόρηση ότι αναμένονται στην περιοχή 80 περίπου άνθρωποι, που μεταφέρθηκαν από τη Μόρια στον Πειραιά, ομάδα προσφύγων προχώρησε σε αποκλεισμό της εισόδου του Κέντρου Φιλοξενίας, με αίτημα να μη μεταφερθούν άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Ύστερα από επέμβαση της Αστυνομίας, ο αποκλεισμός έληξε.

Κλείσιμο
Ωστόσο, όταν το μεσημέρι έφτασαν τρία λεωφορεία, που μετέφεραν 82 πρόσφυγες, καταγράφηκαν εκτεταμένα επεισόδια.

Οι αντιδρώντες πρόσφυγες κινήθηκαν εκ νέου προς την είσοδο του καταυλισμού, η αστυνομία προσπάθησε να τους απωθήσει και ακολούθησε ρίψη πετρών από τους πρόσφυγες και χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς.

Συνθήματα κατά των αστυνομικών

Αρκετοί από τους διαμένοντες στη δομή φώναζαν και συνθήματα κατά της ΕΛ.ΑΣ, όπως «f@ck the police» και κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο.

Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η εγκατάσταση των νέων προσφύγων, που παρέμεναν στα λεωφορεία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Δημιουργήθηκε εκ νέου ένταση με τις τέσσερις προσαγωγές προσφύγων, με μια γυναίκα να πέφτει πάνω σε όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας και να ξαπλώνει στη συνέχεια μπροστά του, προσπαθώντας να το σταματήσει.

Στο κέντρο του Κατσικά οι διαμένοντες ανέρχονται στους 960 και γύρω στις 15:00, την ώρα αφίξεων, ο καταυλισμός μεγεθύνθηκε κατά 82 πρόσφυγες και μετανάστες.

65jzm1569946514037
cw7otg1569946480555
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης