Επιδρομή ιερόσυλων σε δύο ναούς στην Κόνιτσα

Επιδρομή ιερόσυλων σε δύο ναούς στην Κόνιτσα

Oι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι δράστες είναι πιθανότατα Αλβανοί που πέρασαν κρυφά τα σύνορα και επέστρεψαν στην πατρίδα τους μετά τις εισβολές στους ναούς

peripoliko_main
Για πολλοστή φορά, έγιναν στόχοι αγνώστων ιερόσυλων οι εκκλησίες ενός χωριού στην Κόνιτσα Ιωαννίνων που διαπιστώθηκε ότι παραβιάστηκαν σε άγνωστο χρόνο. Οι δράστες, που είναι πιθανότατα αλλοδαποί, εισέβαλαν σε δυο ναούς στην κοινότητα Ελεύθερο, στο διάστημα των τελευταίων δυόμισι μηνών.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι κάτοικοι του χωριού στο αστυνομικό τμήμα Κόνιτσας οι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την εκκλησία του Αγίου Μηνά την περίοδο από τις 18 Αυγούστου ως την περασμένη Κυριακή και άρπαξαν τρεις αγιογραφίες σε μουσαμά και ένα επάργυρο Ευαγγέλιο. Η δεύτερη εισβολή, στο ναό του Αγίου Νικολάου στο ίδιο χωριό, έγινε στο διάστημα από την περασμένη τετάρτη ως την Κυριακή, αλλά οι ιερόσυλοι δεν βρήκαν κάτι για να κλέψουν.

Τα δυο περιστατικά ερευνώνται από τις τοπικές αρχές που διενεργούν προανάκριση και σχημάτισαν δικογραφία για κλοπή τετελεσμένη και σε απόπειρα σε βάρος αγνώστων. Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι δράστες είναι πιθανότατα Αλβανοί που πέρασαν κρυφά τα σύνορα και επέστρεψαν στην πατρίδα τους μετά τις εισβολές στους ναούς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης