Δήμαρχος Πεντέλης στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν μπορούμε να ενσωματώσουμε 300 ανήλικους μετανάστες στο «Αμαλία Φλέμινγκ»

Δήμαρχος Πεντέλης στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν μπορούμε να ενσωματώσουμε 300 ανήλικους μετανάστες στο «Αμαλία Φλέμινγκ»

Το κτήριο αυτό «είναι μέσα στον κεντρικό ιστό της Πεντέλης, είναι 150μ. από σχολεία» είπε η δήμαρχος Πεντέλης

amalia-fleming
Την έντονη διαφωνία της με την στέγαση μεταναστών και προσφύγων σε πτέρυγα του «Αμαλία Φλέμινγκ» διατύπωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Όπως είπε το κτήριο αυτό είναι μέσα στον κεντρικό ιστό της Πεντέλης, είναι 150μ. από σχολεία» προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να ενημερωνόμαστε τελευταίοι».

«Οι φήμες λένε ότι θα είναι 200-300 άτομα ανήλικοι. Είναι παιδιά που θα ενηλικιωθούν. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ενσωμάτωση» συμπληρωσε η κυρία Κεχαγιά.

«Είναι εντελώς μέσα στην πόλη. Είναι σαν να τους φέρνουν σε μια πλατεία. Το συγκεκριμένο σημείο είναι ακατάλληλο να φιλοξενήσεις 300 παιδιά που η κοινωνία δεν μπορεί να εντάξει» πρόσθεσε η δήμαρχος Πεντέλης και αναρωτήθηκε αν στο κτήριο θα πληρούνται θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Την απόφαση για την παραχώρηση του «Αμαλία Φλέμινγκ» έλαβε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση με θέμα, “Παραχώρηση χρήσης, υπό μορφή χρησιδανείου, του κτιριακού συγκροτήματος της πτέρυγας Μπόμπολα του Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ», επί της Λ. Πηγής 6 Μελίσσια, ιδιοκτησίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”. Σύμφωνα με την απόφαση, το κτίριο παραχωρείται μέχρι τις 31-12-2024 και “η χρήση του κτιρίου προορίζεται για εγκατάσταση ανήλικων μεταναστών και προσφύγων”.

Κλείσιμο
Το συνολικό κόστος των μελετών, εργασιών και τεχνικών παρεμβάσεων για την προσαρμογή του ακινήτου στις ανάγκες της νέας λειτουργίας του ανέρχεται κατ'ελάχιστο στο 1εκατ ευρώ, ποσό που θα καταβάλει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το ίδιο υπουργείο θα επιβαρυνθεί και με τις “δαπάνες κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, τα δημόσια τέλη αποχέτευσης, φωτισμού και καθαριότητας, κάθε τέλος ή φόρο επιβαλλόμενο σε βάρος των μισθωτών, τις δαπάνες για παροχή των πιο πάνω λειτουργιών, εκτός των φόρων και τελών ιδιοκτητών ακινήτων που εκ του νόμου επιβαρύνουν τον εκμισθωτή, καθώς και τις κοινόχρηστες δαπάνες λειτουργίας του κτιρίου”.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης