Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα: Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Δυτική Ελλάδα

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα: Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Δυτική Ελλάδα

Κλειστά σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη - Στις λάσπες η Αγία Ευφημία και το Νύφι στην Κεφαλονιά - Κατολισθήσεις στα Γιάννενα - Χαλάζι κατέστρεψε καλλιέργειες στα Τρίκαλα - Βρέχει καταρρακτωδώς στην κεντρική Ελλάδα - Πού θα χτυπήσουν τα επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Πότε θα έρθουν οι καταιγίδες στην Αττική 

karos_ar
Από τη Δυτική Ελλάδα ξεκίνησε τα ξημερώματα το κύμα κακοκαιρίας που μέσα στην ημέρα θα πλήξει ολόκληρη τη χώρα. Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ήπειρος αλλά και τα Τρίκαλα υπέστησαν καταστροφές, με πλημμύρες και κατολισθήσεις, ενώ από τις 11 το πρωί καταιγίδες πλήττουν την Κεντρική Ελλάδα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως τα σχολεία στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη παρέμειναν σήμερα κλειστά, με απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Σταύρου Τραυλού, καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, καταγράφηκαν κατολισθήσεις, ενώ συνεχίζει να βρέχει καταρρακτωδώς.

Στην χειρότερη κατάσταση, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται το χωριό της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες. Ποτάμι λάσπης έχεις σκεπάσει πάλι τους κεντρικούς δρόμους, ενώ μιλώντας στο kefaloniapress.gr ο δήμαρχος Σάμης, όπου υπάγεται το χωριό, δηλώνει πως «η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από την καταιγίδα της προηγούμενης εβδομαδας», τονίζοντας πάντως πως «ευτυχώς, δεν είχαμε καταστροφές σε σπίτια και δεν έχει τραυματιστεί ή εγκλωβιστεί κανεις».

Η Αγια Ευφημία πάλι στις λάσπες (1)

Δημοσιεύτηκε από Kefalonia Press στις Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019
Πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως στο χωριό Νύφι σημειώθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν σπίτια, ενώ έχουν κλείσει οι δρόμοι από Μαρκόπουλο και από Κεραμμύδι προς Κατελειό, καθώς έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ.

Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων βρίσκονται κυριολεκτικά στους δρόμους από τα χαράματα, κινητοποιώντας τον μηχανισμό για την άμεση προσφορά βοήθειας τόσο στην Αγία Ευφημία όσο και στις άλλες περιοχές της Βόρειας, Β.Δ Κεφαλονιάς που φαίνεται ότι δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο νερού.

Κλείσιμο
Χαρακτηριστικό είναι πως το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Star, προερχόμενο από τη Μύκονο, αν και ήταν προγραμματισμένο να καταπλεύσει σήμερα στο Αργοστόλι, αναγκάστηκε να αποχωρήσει καθώς οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πρόσδεση του.

Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Φαρακλάτων από χθες Πέμπτη έως και τις 8 το πρωί της Παρασκευής έχουν καταγραφεί συνολικά 75 mm βροχής που αντιστοιχούν σε 75 τόνους νερού ανά στρέμμα με τα περισσότερα κατά τη διάρκεια της σημερινής νύχτας. Η θερμοκρασία υποχώρησε σημαντικά με ελάχιστη τιμή σήμερα το πρωί τους 15,8 βαθμούς Κελσίου.

Η Αγια Ευφημία πάλι στις λάσπες (2)

Δημοσιεύτηκε από Kefalonia Press στις Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019

Μεγάλη κακοκαιρία στο Αργοστόλι

Δημοσιεύτηκε από ekefalonia.gr στις Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019

Ο έπαρχος Ιθάκης προειδοποιεί για κατολισθήσεις:

Επειδή σε πολλά σημεία του Επαρχιακού Οδικού δικτύου έχουν γίνει κατολισθήσεις, παρακαλούμε τους οδηγούς να είναι...

Δημοσιεύτηκε από Thanasis Livitsanis στις Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019





kairos1
kairos2
kairos3
kairos4
kairos5




Οι εικόνες από την Αγία Ευφημία αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής:

kefalonia1
kefalonia2
kefalonia3
kefalonia4

Βρέχει καταρρακτωδώς στο Βόλο

Σφοδρή καταιγίδα σαρώνει από τις 10.45 τον Βόλο και τη Μαγνησία γενικότερα, με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη βροχόπτωση που συνοδεύεται από ισχυρές ριπές ανέμων, αστραπές και βροντές.

Η ορατότητα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, έχει σκοτεινιάσει και τα αυτοκίνητα κινούνται αργά και με αναμμένα φώτα.

Η ισχυρή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια, αλλά προς το παρόν δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα.


Χαλάζι κατέστρεψε καλλιέργειες στα Τρίκαλα

Τεράστιες καταστροφές έχουν υποστεί καλλιέργειες σε χωριά του κάμπου, των δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, από ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα σήμερα. Στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, οι καταστροφές από τις καταιγίδες εντοπίζονται σε καταπτώσεις βράχων.

xalazi-vrady-trikala


«Έχουμε ολική καταστροφή σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, μηδικής και στα κηπευτικά» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο ίδιος αναφέρει ότι κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ και της Π.Ε. Ενότητας Τρικάλων, θα βρεθεί άμεσα στις πληγείσες περιοχές.

Χιλιάδες κεραυνοί αστραπές κάθε δευτερόλεπτο η νύχτα γίνεται μέρα βράδυ Πέμπτη 3 10 2019


Κατολισθήσεις στα Γιάννενα

Προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στον νομό Ιωαννίνων, από χθες το βράδυ, η οποία συνεχίζεται. Από θαύμα γλίτωσε 80χρονος, όταν κατέρρευσε το οδόστρωμα στον Κάτω Ζάλογγο, την στιγμή που βρισκόταν στο σημείο της κατολίσθησης με το αυτοκίνητο του.

Το οδόστρωμα στον Κάτω Ζάλογγο κατέρρευσε μέσα στον οικισμό και ο ηλικιωμένος που είχε «τύχη βουνό», απεγκλωβίστηκε από τους συγχωριανούς του.

zaloggos-katolisthisi-ena


Ειδικότερα, σημειώνονται κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων και ποτάμια με φερτά υλικά σε πολλά σημεία, από τα Τζουμέρκα έως την Κόνιτσα.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου αναφέρεται:

«Σε πλήρη εξέλιξη, βρίσκεται το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση.

Από το πρωί παρεμβάσεις έγιναν ή γίνονται:

Στο Κάτω Ζάλογγο, όπου έχει σημειωθεί κατολίσθηση. Μηχανήματα της Περιφέρειας εργάζονται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας καθώς και την για ανάσυρση Ι.Χ. αυτοκίνητου που έχει εκτραπεί της κυκλοφορίας.

-Στην θέση Κανέττα της Ε.Ο. Ιωαννίνων- 'Αρτας, στην οποία λόγω κατολίσθησης η κυκλοφορία διεξαγόταν από το ένα ρεύμα.

-Στο 95ο χλμ Ιωαννίνων- Κοζάνης, όπου έχει σημειωθεί εκτεταμένη κατολίσθηση και ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

-Σε Μαυρολάγκαδο - Χρηστούς Τζουμέρκων, για την απομάκρυνση φερτών υλικών.

-Στην επαρχιακή οδό προς 'Αρματα Κόνιτσα, στην οποία η συγκοινωνία γίνεται με δυσκολία εξαιτίας φερτών υλικών.

-Στην παλιά Ε.Ο. Ιωαννίνων- Μετσόβου, από Δρίσκο μέχρι Μπαλντούμα όπου έχει σημειωθεί πτώση βράχων

-Στην περιοχή Ελαίας Φιλιατών, για απομάκρυνση φερτών υλικών.

Σε ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας 'Αρτας, για απομάκρυνση φερτών υλικών.

Με δεδομένο ότι η βροχόπτωση συνεχίζεται είναι πιθανόν και σε άλλες επαρχιακές ή εθνικές οδούς να σημειωθούν καταπτώσεις για αυτό συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στο υπόλοιπο της ημέρας.

Εκτός αυτών τις πρωινές ώρες υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Ζίτσας, που ήδη αποκαταστάθηκε».


Πώς θα κινηθούν τα επικίνδυνα φαινόμενα

Το σκηνικό των καταιγίδων και των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή, ενώ σε πολλές περιοχές δεν αποκλείεται να ρίξει και χαλάζι. Χαρακτηριστικό του καιρού και σήμερα θα είναι οι ξαφνικές, μικρή διάρκειας, αλλά έντονες καταιγίδες, όπως η χθεσινή που έπληξε από το... πουθενά την Αττική.

Δορυφορική εικόνα του μετώπου καταιγίδων που επηρεάζει την Κεντρική Ελλάδα στις 10:15 και κινείται γρήγορα...

Δημοσιεύτηκε από Meteo Gr στις Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019


Δείτε το βίντεο:

Meteo.gr: Καταιγίδα Αττικής, 3/10/2019


Όπως εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος Στρατής Βουγιούκας για το shelf cloud «το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο για την Αττική αλλά η δομή η συμμετρική που θύμισε ιπτάμενο δίσκο και η ταχύτητα, δεν την έχουμε δει ξανά».






Διευκρίνισε, δε, ότι «τα νέφη αυτά είναι αρκετά φοβιστικά αλλά από μόνα τους δεν αποτελούν κίνδυνο, μπορεί να είναι επικίνδυνα τα φαινόμενα που έπονται γιατί οι καταιγίδες μπορεί να έχουν χαλάζι και ισχυρούς ανέμους».

kairos2
kairos3
kairos4


kataigida1
kataigida2
kataigida3


Όσον αφορά την εξέλιξη του σημερινού καιρού ο κ. Βουγιούκας είπε ότι το μέτωπο των ισχυρών καταιγίδων που ξεκίνησε την Πέμπτη κινείται «αργά ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και αργά το βράδυ θα φτάσει στα νησιά του ανατολικου Αιγαίου». Ειδικά, δε, για την Αττική ο μετεωρολόγος είπε ότι «το μεσημέρι περιμένουμε παροδικές βροχές και καταιγίδες στην Αττική αλλά οι λεπτομέρειες εκείνης της στιγμής θα δείξουν αν θα πέσει πολύ νερό».

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, περιμένουμε την Παρασκευή.

Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων όπου τα όποια φαινόμενα εκδηλωθούν θα είναι πολύ περιορισμένα. Βαθμιαία από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με τα φαινόμενα να κινούνται νοτιότερα και ανατολικότερα, ενώ και μέχρι το βράδυ οι καταιγίδες θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 17 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 22, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 26 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 25, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 25 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 27 βαθμούς, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε πολλές περιοχές σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα βορειοδυτικά πελάγη όπου θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πάντως οι άνεμοι στα περισσότερα τμήματα του Αιγαίου θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Βορειοδυτικό ρεύμα εντάσεων 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσει στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με λίγες βροχές τις πρωινές ώρες, αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθένηση στα χερσαία τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 22 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, με τοπικά έντονα φαινόμενα. Από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένουμε στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Από αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο, νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Νεφώσεις και σποραδικές μπόρες την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένουμε λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια
τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια σε ανατολικών διευθύνσεων. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Πλημμύρισαν οι δρόμοι στην Ηγουμενίτσα

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στην Ηγουμενίτσα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή.

Η βροχή έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, σε όλο το μέτωπο της παραλιακής ζώνης στην πόλη της Ηγουμενίτσας, καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για άντληση υδάτων από ισόγεια κατοικιών. Λόγω των ισχυρών ανέμων παραμένει κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Επίσης ισχύει απαγορευτικό απόπλου και για τα ανοικτού τύπου πλοία της γραμμής Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα.


Ξεριζώθηκαν δέντρα στην Ηλεία

Στους δρόμους βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Πύργο, Αμαλιάδα και Λεχαινά, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Το ισχυρό μπουρίνι, όπως μεταδίδει το ilialive.gr, «σάρωσε» την περιοχή του κάμπου με αποτέλεσμα να καταγραφούν δεκάδες πτώσεις δέντρων κατά μήκος της Ε.Ο. Πατρών - Πύργου.

Στην περιοχή του Πύργου πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν σε Χανάκια, Βούναργο, Παλαιοβαρβάσαινα.

Στον Κάμπο απο την περιοχή της διασταύρωσης Παπακασελά στην Αμαλιάδα έως την διασταύρωση της Ανδραβίδας.

Δείτε τις εικόνες από το ilialive.gr:
gastouni_dentra1
gastouni_dentra2
savalia_dentra1
savalia_dentra2

7.000 κεραυνοί την Πέμπτη

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αττική το μεσημέρι της Πέμπτης, αν και τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία δεν έδιναν την πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Παράλληλα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και δευτερευόντως τη Μακεδονία και τα υπόλοιπα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατέγραψε περί τους 7.000 κεραυνούς πάνω από την ελληνική επικράτεια, με 2.300 από αυτούς να εντοπίζονται πάνω από την ξηρά.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική τους κατανομή





Υδροστρόβιλοι και ισχυρές καταιγίδες έπληξαν τη Δυτική Ελλάδα

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ξεκίνησε από νωρίς σήμερα το πρωί η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε να «χτυπά» τη δυτική Ελλάδα, όπου, σύμφωνα με το meteo.gr, εκδηλώνονται κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, ενώ και το νησί της Κέρκυρας δοκιμάστηκε από την κακοκαιρία. Ισχυρή βροχή έπληξε, επίσης, το Μεσολόγγι και την Ηλεία.


Μεσολόγγι: Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα

Προβλήματα, κυρίως σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Δυτική Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στην κοινότητα Λεσίνι, ενώ έκλεισε για λίγη ώρα η παλαιά εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος του 48ου χιλιομέτρου, κοντά στο Χαλίκι.

Επίσης, μικρότερα προβλήματα έχουν προκληθεί και στις περιοχές Νεοχώρι και Κατοχή.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και πυροσβεστικές δυνάμεις για απαντλήσεις υδάτων.

dytikh-ellada-kakokairia-arthro


meso1
meso2
meso3


Υδροστρόβιλοι στον Κυπαρισσιακό κόλπο

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με τους υδροστρόβιλους που έκαναν την εμφάνισή τους μετά από μπουρίνι, το πρωί της Πέμπτης, στα ανοικτά των ακτών της Ηλείας στον Κυπαρισσιακό κόλπο έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα ilialive.gr.

Ο φακός του ilialive.gr κατέγραψε αρκετούς από τους υδροστρόβιλους και σε μια περίπτωση ενισχύθηκε το φαινόμενο, προχώρησε στην ακτή και μετατράπηκε σε ανεμοστρόβιλο στην περιοχή της Αγουλινίτσας.

Δείτε το βίντεο:

ilialive.gr - Υδροστρόβιλοι και ανεμοστρόβιλος στον Κυπαρισσιακό


Βροχές «σαρώνουν» την Κέρκυρα - «Δεμένα» τα πλοία, πλημμύρισε Κέντρο Υγείας

«Δεμένα» τα πλοία ανοιχτού τύπου κράτησε στο λιμάνι της Κέρκυρας η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες το νησί της Κέρκυρας, ενώ κλειστό έμεινε το λιμάνι της Λευκίμμης.

Η δυνατή βροχόπτωση που πλήττει σχεδόν όλο το νησί μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας στον Άγιο Μάρκο που βρίσκεται 18 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας κοντά στον Ύψο.

Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών με αποτέλεσμα να σημειώνονται περιστασιακές διακοπές ρεύματος.

Φωτογραφίες από το πλημμυρισμένο Κέντρο Υγείας:

ker0
ker1
ker2

ker3
ker4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης