«Είμαι πολύ τυχερή που γεννήθηκα Κρητικιά»: Όταν η Σοφία Κοκοσαλάκη μιλούσε συγκινημένη για την καταγωγή της

«Είμαι πολύ τυχερή που γεννήθηκα Κρητικιά»: Όταν η Σοφία Κοκοσαλάκη μιλούσε συγκινημένη για την καταγωγή της

Δείτε την συγκινημένη να περιγράφει την αστείρευτη πηγή έμπνευσής της, την αρχαία ελληνική και μινωική τέχνη

27427003837_f74dc091a3_o_2
Στην αγαπημένη της Κρήτη είχε βρεθεί τον Μάιο του 2018 η Σοφία Κοκοσαλάκη, με αφορμή τη συμμετοχή της στην έκθεση «Contemporary Minoans - Ο Μινωικός Πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς» που είχε φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.


Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια είχε δημιουργήσει και ένα μοναδικό ασημένιο περιδέραιο, εμπνευσμένο από αναθηματικά ομοιώματα ξιφών με λεπτές λεπίδες από το σπήλαιο Αρκαλοχωρίου, 1700-1450 π.Χ., έκθεμα του Μουσείου.


CONTEMPORARY-MINOANS-2
Σε ειδική τελετή ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης της είχε απονείμει τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στην ανάδειξη της ελληνικής κληρονομιάς και, ιδιαίτερα, της κρητικής της καταγωγής.


ok----2


Κλείσιμο
Η ίδια είχε μοιραστεί με το κοινό την αγάπη της και τα βιώματά της από την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κρήτη, εξηγώντας πώς τα σπουδαία ευρήματα του Μινωικού πολιτισμού έχουν σημαδέψει την προσωπικότητα και τη δημιουργία της.





Intervention of Sophia Kokosalaki @Contemporary Minoans Conference




Μάλιστα, σε συνέντευξή της για τη neakriti.gr, δήλωνε τότε «Είμαι πολύ τυχερή που γεννήθηκα όχι μόνο Ελληνίδα, αλλά και Κρητικιά με καταγωγή από την Κρήτη και από τους δύο γονείς μου! Έτσι πιστεύω χτύπησα "τζακ ποτ" στο να μάθω να σκέφτομαι και να δουλεύω δημιουργικά!».


Έχετε κρητική καταγωγή. Μιλήστε μας για κάποια εμπειρία από το νησί που σας σημάδεψε και έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη σας. Τι σημαίνει η Κρήτη για σας;

Η παιδική μου ηλικία τα καλοκαίρια στα Ρούστικα και στα Χανιά, να κάθομαι γύρω από τη γιαγιά μου (της μητέρας μου τη μαμά) τα απογεύματα, στην ηλικία των 6 με 7 ετών παρακολουθώντας τις γυναίκες να πλέκουν και να κουβεντιάζουν. Λάτρεψα αυτή τη συντροφιά και την ιδέα του να κάνεις τα πάντα έξω στην αυλή ή δίπλα στο δρόμο, αναπολώντας αυτά που έφυγαν και σκεπτόμενη όσα έρχονται!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης