Σάμος: Έκρυθμη η κατάσταση στο hot spot - Φωτιές και συμπλοκές

Σάμος: Έκρυθμη η κατάσταση στο hot spot - Φωτιές και συμπλοκές

Είχαν προηγηθεί επεισόδια μεταξύ Αφγανών και Σύρων - Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις - Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε το samos24.gr

samos_main
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Σάμο καθώς στις φλόγες παραδόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας μέρος του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στην κάτω πύλη, με την πυροσβεστική να προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά και την αστυνομία να επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ αντιμαχόμενων εθνικά ομάδων, αιτούντων άσυλο.

Τα γεγονότα που κορυφώθηκαν με τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 10.00 το βράδυ ξεκίνησαν αργά το απόγευμα μέσα στο κέντρο της πόλης της Σάμου όταν Αφγανοί συγκρούστηκαν για άγνωστους λόγους με Σύρους.

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων με αιχμηρά αντικείμενα, μάλλον μαχαίρια, και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται.

Ακολούθησε η γενίκευση των επεισοδίων και η επέμβαση της Αστυνομίας η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων. Λίγη ώρα μετά, μέσα στον καταυλισμό, ξέσπασε η φωτιά.

Χιλιάδες αιτούντες άσυλο κουβαλώντας τα λιγοστά υπάρχοντά τους άρχισαν να εγκαταλείπουν λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ τον καταυλισμό και κινήθηκαν προς την πόλη της Σάμου.

Ας σημειωθεί ότι στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα, περί τα 5.700 άτομα.

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε το samos24.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης