Κως: Δύο αγνοούμενοι και 6 τραυματίες από σύγκρουση φουσκωτού του λιμενικού με βάρκα γεμάτη μετανάστες

Κως: Δύο αγνοούμενοι και 6 τραυματίες από σύγκρουση φουσκωτού του λιμενικού με βάρκα γεμάτη μετανάστες

Βρέθηκε ο ένας από τους αρχικά τρεις αγνοούμενους - Συνεχίζεται η έρευνα για έναν άνδρα και ένα παιδί - Η βάρκα με τους μετανάστες δεν έφερε φώτα ναυσιπλοϊας

limenik-fot
Ατύχημα στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης με ένα φουσκωτό του λιμενικού να συγκρούεται με μια βάρκα με μετανάστες.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, που σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα, ήταν να τραυματιστούν 6 από τους μετανάστες και να πέσουν στο νερό τρία άτομα - δύο άνδρες και ένα παιδί. Λίγο πριν τις 9 έγινε γνωστό ότι ο ένας από τους αγνοούμενους - ένας 28χρονος αλλοδαπός - περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού.

Σημειώνεται ότι στη βάρκα επέβαιναν 34 άτομα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό η βάρκα με τους μετανάστες δεν είχε φώτα ναυσιπλοΐας με αποτέλεσμα οι χειριστές του φουσκωτού του ΛΣ που έκανε περιπολία να μην την αντιληφθεί και να επέλθει η σύγκρουση.

Άμεσα στην περιοχή κλήθηκαν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 31 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Κλείσιμο
Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ στο σημείο βρίσκεται και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών .

*Φωτογραφία αρχείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης