Μεταναστευτικό: 152 αφίξεις μέσα σε ένα 24ωρο σε Λέσβο και Κω

Μεταναστευτικό: 152 αφίξεις μέσα σε ένα 24ωρο σε Λέσβο και Κω

Οι 142 είχαν προορισμό τη Λέσβο - Σε δύο περιπτώσεις είχαν ήδη αποβιβαστεί στις ακτές του νησιού - Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ως χειριστές των σκαφών

lesvos_kos_limeniko
Στον εντοπισμό και στη διάσωση συνολικά 152 αλλοδαπών σε Λέσβο και Κω προχώρησαν οι δυνάμεις του Λιμενικού και της Frontex μέσα σε ένα μόλις 24ωρο, σε πέντε διαφορετικά περιστατικά.

Από τους 152, μόλις 10 είχαν ως προορισμό την Κω, ενώ οι υπόλοιποι 142 εντοπίστηκαν ανοιχτά της Λέσβου και μεταφέρθηκαν σε λιμάνια και hotspot του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης, σκάφος του Λιμενικού εντόπισε φουσκωτό με μηχανή στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέσβου, με 39 άτομα. Στο φουσκωτό εντοπίστηκε και ένας 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη ως χειριστής και συνεργάτης των διακινητών. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Περίπου την ίδια ώρα, το Λιμενικό εντόπισε ομάδα 46 ατόμων που είχαν μόλις αποβιβαστεί στην περιοχή Αντίσσα-Γαβαθά, στη Λέσβο. Ανάμεσά τους ήταν και ο χειριστής της βάρκας, ο οποίος και συνελήφθη. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου.

Το πρωί της Τρίτης επίσης, σκάφος του Λιμενικού εντόπισε βάρκα με 10 αλλοδαπούς στην περιοχή Σκανδάρι, ανοιχτά της Κω. Οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον επιβατικό λιμένα Κω. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Την ίδια ώρα, σκάφος της Frontex εντόπισε φουσκωτό με 10 αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή της Μήθυμνας, ανοιχτά της Λέσβου. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλα Συκαμινέας ν. Λέσβου, ενώ συνελήφθη ένας 22χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.

Κλείσιμο
Σε άλλο περιστατικό, άλλά 47 άτομα είχαν απιβιβαστεί το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Δύο Πέτρες Εφταλούς, στη Λέσβο, όπου εντοπίστηκαν απο σκάφος της ακτοφυλακής. Ανάμεσά τους εντοπίστηκε ένας 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ήταν ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης