Καιρός: Βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι - Εξασθένηση από το απόγευμα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι - Εξασθένηση από το απόγευμα

Βρέχει από τα ξημερώματα στην Αττική - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες - Τι προβλέπεται για το Σαββατοκύριακο

kairos_storm
Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί και στην Αττική το νέο κύμα κακοκαιρίας-εξπρές που αναμένεται να επηρεάσει αρκετές περιοχές μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα. Λίγο μετά τις 5:30 ξέσπασε καταιγίδα σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Βροχή Χαλάνδρι


Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τις από τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα τμήματα, με τα φαινόμενα αργά το βράδυ να περιορίζονται στα βορειοανατολικά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Το βαρομετρικό που πλήττει την ελληνική επικράτεια τις τελευταίες ώρες αρχικά επηρέασε την περιοχή της Ηπείρου και της δυτικής Πελοποννήσου. Αν και οι ποσότητες του νερού που έπεσε ήταν μεγάλες, η Πυροσβεστική δεν δέχθηκε κλήσεις για αντλήσεις ή απεγκλωβισμούς, εκτός από μία περίπτωση στην Ήπειρο. 

Ο παρακάτω πίνακας αναδεικνύει τις περιοχές που έπεσαν οι μεγαλύτερες ποσότητες νερού την Πέμπτη:

Κλείσιμο
meteo_pin


Όσον αφορά τη θερμοκρασία αυτή σήμερα θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 21, στην Ήπειρο από 10 έως 20 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 22 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές κατά περιόδους και σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που δεν αποκλείεται να είναι πρόσκαιρα έντονα. Μετά το μεσημέρι ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς και από τις απογευματινές ώρες σε δυτικούς με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 18 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και καταιγίδες, με παροδικά έντονα φαινόμενα, αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Σχετικά αυξημένες οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

Εικόνες από τη χθεσινή τρομακτική καταιγίδα στην Ηλεία

Κεραυνοί, αστραπές, αδιάκοπο μπουμπουνητό, δυνατή βροχή και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν εχθές το βράδυ στην Ηλεία.

Η κακοκαιρία συνεχίστηκε για πολλές ώρες προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις.

Δείτε video από το πέρασμα της ισχυρής καταιγίδας από την Ηλεία:

ilialive.gr - Ισχυρή καταιγίδα πλήττει την Ηλεία



Ιωάννινα: Πτήση της Olympic Air επέστρεψε στην Αθήνα - Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση


Το βράδυ της Πέμπτης, πτήση της Olympic Air με προορισμό τα Ιωάννινα, δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων εξαιτίας της κακοκαιρίας. Όπως μετέδωσε το epirusgate, η βροχή και οι άνεμοι κατέστησαν αδύνατο στο αεροπλάνο να προσγειωθεί.

Το αεροπλάνο αναγκάστηκε έτσι να επιστρέψει στην Αθήνα και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το βράδυ της Πέμπτης.

ptisi

Στην περιοχή των Ιωαννίνων σημειώθηκαν χθες σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, εξαιτίας των ισχυρών καταιγίδων. Μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής πρωτεύουσας βυθίστηκε στο σκοτάδι. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, κεραυνοί έπληξαν τα καλώδια της ΔΕΗ, συνεργεία της οποίας εργάστηκαν πυρετωδώς για να αντιμετωπίσουν την εκτεταμένη βλάβη. Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ανθρώπων από ανελκυστήρες.

Καταιγίδα 7/11/2019 στην πόλη των Ιωαννίνων


«Πνίγηκαν» Πάργα και Πρέβεζα

Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλωθηκαν αργά εχθές το βράδυ στο σύνολο σχεδόν του Νομού Πρέβεζας. Η καταιγίδα χτύπησε με ένταση την πόλη της Πρέβεζας αλλά και την Πάργα.

Σύμφωνα με το Epirus Post, πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και η κίνηση διεξαγόταν με δυσκολία.

Νωρίτερα η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είχε αντιμετωπίσει προβλήματα καταπτώσεων στους δρόμους προς τον Άσσο και την Τύρια ενώ οι καθαρισμοί του οδικού δικτύου συνεχίζονται καθώς σημειώνονται συνεχώς καταπτώσεις λίθων και χωμάτων.

Δείτε εικόνες από το χωριό Τύργια

tirgia
tirgia-2


Σε Μακεδονία, Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο τα φαινόμενα το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένουμε στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Νέο κύμα κακοκαιρίας την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, και στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης