Έγκλημα στα Μέγαρα: «Αισθανόμουν άχρηστος και ασήμαντος», λέει ο δράστης

Έγκλημα στα Μέγαρα: «Αισθανόμουν άχρηστος και ασήμαντος», λέει ο δράστης

O 50χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, τα ρίχνει όλα στα ψυχολογικά προβλήματα που απέκτησε τα τελευταία χρόνια, βάζοντας στο κάδρο τη σύζυγο και την πεθερά του - To protothema.gr παρουσιάζει τη δικογραφία της υπόθεσης

megara_ar
Η γνωριμία, ο γάμος, η τραγωδία... Τα πέντε χρόνια μιας ολέθριας σχέσης, όπως την περιγράφουν οι πρωταγωνιστές της, καταθέτοντας ο καθένας τη δική του αλήθεια, για το τι τελικά έφταιξε και ένας κύκλος ζωής έκλεισε με αίμα.

«Το 2015 παντρεύτηκα με θρησκευτικό γάμο τον Δημήτρη. Μετά από λίγο όμως αντιλήφθηκα αλλαγές στη συμπεριφορά του και διαπίστωσα ότι ο άνδρας μου έπαιρνε φάρμακα τα οποία συνήθως δίνονται από άτομα που πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα...» λέει η Δέσποινα Κ., για την αρχή του τέλους του γάμου της που κατέληξε το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου σε μακελειό μέσα στο ισόγειο διαμέρισμα των Μεγάρων, με τον αδερφό της νεκρό και τη νύφη της βαριά τραυματισμένη από τις σφαίρες του πρώην συζύγου της. «Απαρχής του γάμου αντιμετώπισα από τους συγγενείς της συζύγου μου μια μειωτική συμπεριφορά λόγω της χαμηλής, όπως μου έλεγαν, κοινωνικής μου θέσης, καταφεύγοντας πολλάκις σε λεκτικές επιθέσεις σε βάρος μου» λέει από την άλλη, στην απολογία του στον ανακριτή ο Δημήτρης Κ., σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την εν ψυχρώ δολοφονία του 48χρονου κουνιάδου του.

Η δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, αποδεικνύει άλλη μια δραματική ιστορία που παιζόταν για χρόνια και κατέληξε σε τραγωδία καθώς πολλοί είναι εκείνοι που αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και κρύβουν τα προβλήματα πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες, φοβούμενοι το στίγμα.

«Αισθανόμουν άχρηστος και ασήμαντος» 

Στην ανακρίτρια ο 50χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, τα έριξε όλα στα ψυχολογικά προβλήματα που απέκτησε τα τελευταία χρόνια, βάζοντας στο κάδρο τη σύζυγο και την πεθερά του.

«Η σύζυγος μου δεν μου επέτρεπε να συναναστρέφομαι με τους φίλους μου με αποτέλεσμα να αποξενωθώ από όλους και τελικώς το μόνο που να κάνω στην καθημερινότητα μου είναι να εργάζομαι, να μεγαλώνω το παιδί μας και να αναλαμβάνω τις δουλειές του σπιτιού. Δεν δίσταζε να μου λέει “Θα σε φέρω στα μέτρα μου και θα σε κάνω ο,τι θέλω εγώ”. Τις αποφάσεις δε, για το σπίτι μας δεν τις παίρναμε από κοινού αλλά ήταν αποτέλεσμα των αποφάσεων της οικογένειας της συζύγου μου. Τη συμπεριφορά αυτή ανεχόμουν δίχως να διαμαρτύρομαι επειδή πίστευα στο γάμο μου, υπεραγαπούσα το παιδί μου και δεν ήθελα να το χάσω. Η κακή συμπεριφορά επιτάθηκε λίγο μετά τη γέννηση του παιδιού μας του οποίου την ανατροφή την είχα αποκλειστικά αναλάβει εγώ γιατί η σύζυγος μου απησχολείτο με τις εφημερίες στο νοσοκομείο και με την προετοιμασία της για την απόκτηση της ειδικότητας της. Όλη αυτή η συμπεριφορά μου δημιούργησε πολλά ψυχολογικά προβλήματα, αισθανόμουν άχρηστος και ασήμαντος. Επισκέφθηκα ψυχίατρο ο οποίος μου συνέστησε φαρμακευτική αγωγή. Δυστυχώς η κατάσταση μου δεν βελτιώθηκε και σε αυτό σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η απόφαση της συζύγου μου, αρχικώς με την πρόφαση ότι θέλει να μελετήσει για ένα μήνα στα Ιωάννινα παίρνοντας μαζί της και το παιδί μας, να διαλύσει το γάμο μας. Μετά από αυτό το γεγονός ήμουν συνέχεια σε κατάθλιψη και παρουσιάζα ψυχωσική συνδρομή με αυτοκτονικό ιδεασμό και τάσεις αυτοκαταστροφής. Θεωρούσα ότι πλέον δεν άξιζε να ζω, άλλωστε ήμουν ένα τίποτα, όπως συνεχώς μου θύμιζαν οι συγγενείς της συζύγου μου. Γι αυτο προμηθεύτηκα ένα περίστροφο από άγνωστο σε μένα αλλοδαπό στην περιοχή της Ομόνοιας προκειμένου να θέσω τέλος στην ανούσια ζωή μου. Η τάση μου αυτή ολοένα και περισσότερο αυξανόταν στο μυαλό μου σε συνδυασμό με την αλόγιστη χρήση ψυχοφαρμάκων που νόμιζα θα με έβγαζαν από το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμουν” περιγράφει ο καθ΄ομολογία δολοφόνος των Μεγάρων και στη συνέχεια λέει τι έγινε την ημέρα που έγινε το φονικό “Όταν δε και στην υπηρεσία μου την 31 Οκτωβρίου έλαβε χώρα ένα από τα πολλά περιστατικά σε βάρος μου, λόγω της μειωτικής συμπεριφοράς του προισταμένου μου, έκρινα, με το αρρωστημένο μου μυαλό ότι είχε πλέον έρθει η ώρα να θέσω τέρμα στη ζωή μου. Πήρα τη σύζυγο μου τηλέφωνο και της είπα ότι ήθελα να δω για λίγο το παιδί μας για το οποίο νωρίτερα είχα αγοράσει δύο αυτοκινητάκια προκειμένου να το αποχαιρετήσω για πάντα προτού αυτοκτονήσω. Πράγματι, το απόγευμα της ίδιας ημέρας γύρω στις 6 όπως μου είπαν επισκέφθηκα το παιδί μου, έδωσα τα δωράκια του, το φίλησα και αφού αντιμετώπισα και πάλι από αυτήν απαξιωτική συμπεριφορά απεχώρησα από την οικία της συζύγου μου. Από εκείνη τη στιγμή και πέρα πραγματικά δεν θυμάμαι τι έπραξα. Όσα έχω ανακαλέσει στη μνήμη μου είναι από περιγραφές της Αστυνομίας».

«Έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία δεν αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως, που το μόνο που έκανε ήταν να υπομένει χωρίς να αντιδρά, χωρίς να απαιτεί, αποξενωμένο «κατόπιν εντολής» κι όλα αυτά για χάρη του παιδιού και της οικογένειας που είχε δημιουργήσει. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που το μόνο που είχε προαποφασίσει είναι να εγκληματήσει κατά του ίδιου του εαυτού και που δυστυχώς κατέληξε να προξενήσει τεράστιο πόνο σε μία ολόκληρη οικογένεια και κυρίως στο ίδιο του το παιδί που υπεραγαπά και που ήταν η τελευταία εικόνα που ήθελε να έχει πριν αυτοκτονήσει», λέει στο ΘΕΜΑ η δικηγόρος του Φωτεινή Παπατσώρη.

«Ο αδερφός σου θα τα πληρώσει όλα»

Κλείσιμο
Στις 9 και 20 το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, δύο ώρες και κάτι μετά το φονικό, η Δέσποινα Κ., κατέθεσε στους αστυνομικούς λεπτομέρειες από τη ζωή με τον πρώην άνδρα της. Όπως λέει μόλις διαπίστωσε ότι ο 50χρονος ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή τον ρώτησε τι χάπια είναι αυτά που παίρνει “Μου έδειξε ένα χαρτί που ανέγραφε ότι πάσχει από κάποια κατάθλιψη και του συνέστησα να πάει σε ψυχίατρο για να κάνει σωστή διάγνωση και να του χορηγήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Πράγματι πήγε σε κάποιον ψυχίατρο ο οποίος του έδωσε φάρμακα και για κάποιο διάστημα φαινόταν ότι ήταν καλά. Μετά από λίγο όμως και πάλι η συμπεριφορά του άρχισε να αλλάζει φαινόταν συχνά να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα ενώ συχνά γινόταν βίαιος και απειλούσε μάλιστα και εμένα ότι θα με χτυπούσε. Όπως καταλαβαίνετε φοβήθηκα από τη συμπεριφορά αυτή τόσο για μένα όσο και για το 2.5 ετών αγοράκι που έχουμε αποκτήσει. Αποφάσισα λοιπόν στις αρχές του καλοκαιριού να ξεκινήσω διαδικασία για να χωρίσουμε και πλέον βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο. Μετά την απόφαση μου αυτή έφυγα από το σπίτι μας στο Λαγονήσι και διέμενα στα Μέγαρα κοντά στον αδερφό μου. Σε όλο το διάστημα όμως με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο και με απειλούσε ότι θα κάνει κακό σε μένα και στον αδερφό μου. Με ενοχλούσε σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ όπως με ενημέρωσε και ο αδερφός μου έπαιρνε και σε αυτόν τηλέφωνο και του ξεστόμιζε απειλές. Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάποια φράση που μου είχε πει και η οποία ήταν “Ο αδερφός σου θα τα πληρώσει όλα...””.

Στις επόμενες γραμμές η 45χρονη γυναίκα αναφέρει τι έγινε το μοιραίο απόγευμα όταν ο Δημήτρης την επισκέφθηκε στο σπίτι της στα Μέγαρα “ Ήταν πολύ ήρεμος και με το που είδε το παιδί το φίλησε, του άφησε κάτι παιχνιδάκια και πάνω στο δίλεπτο μου είπε ότι φεύγει. Παραξενεύτηκα που παρόλο που έκανε τόσο δρόμο με άστατο καιρό δεν έκατσε παρά μόνο δύο λεπτά και όταν τον ρώτησα αν θέλει να πάρει το παιδί μαζί του για κάποια βόλτα μου απάντησε ότι δεν ήθελε για να μην το ταλαιπωρήσει. Έφυγε λοιπόν από το σπίτι μου και μετά από λίγο με ενημέρωσαν ότι ο εν διαστάσει σύζυγος μου είχε πάει στο σπίτι του αδερφού μου και με κάποιο όπλο είχε πυροβολήσει τόσο αυτόν όσο και τη γυναίκα του Μαρία. Πήγα έντρομη στο σπίτι όπου είδα τον αδερφό μου ξαπλωμένο μέσα στα αίματα και τη γυναίκα του λίγο πιο πέρα χτυπημένη και αυτή. Το σπίτι επίσης ήταν μέσα στα αίματα ενώ στο σημείο ήρθαν ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες”.

«Με πυροβόλησε στο πόδι»

Η σύζυγος του 48χρονου γιατρού που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του γαμπρού του, αν και σοβαρά τραυματισμένη στο πόδι επτά ώρες μετά την επίθεση μίλησε στους αστυνομικούς και περιέγραψε το συμβάν. “Γύρω στις 7 το απόγευμα βρισκόμουν στην αυλή της οικίας μου όταν κάποιος, αρχικά δεν κατάλαβα ποιος είναι, μου ζήτησε τον άνδρα μου. Φώναξα τον Χάρη να κατέβει από την ταράτσα όπου κάπνιζε. Όταν ο άνδρας μου κατέβηκε τα σκαλιά το άτομο που τον ζήτησε έσπρωξε την πόρτα της αυλής και τότε κατάλαβα ότι ήταν ο Δημήτρης ο πρώην γαμπρός του. Όταν άνοιξε η πόρτα, αυτομάτως έβγαλε το όπλο και με πυροβόλησε στο πόδι. Εγώ από την ταραχή μου μίλησα μετά και τότε ο Δημήτρης πυροβόλησε θανάσιμα τρεις φορές τον άνδρα μου. Όσο θυμάμαι άκουσα τον άνδρα μου να λέει “Ηρέμησε Δημήτρη. Θα μιλήσουμε να τα βρούμε”.Μετά τους πυροβολισμούς έφυγε...”.

dikigoros
Η δικηγόρος του δράστη Φωτεινή Παπατσώρη




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης