Ένταση στα Διαβατά: Νέα διαμαρτυρία των κατοίκων για τους πρόσφυγες

Ένταση στα Διαβατά: Νέα διαμαρτυρία των κατοίκων για τους πρόσφυγες

Κάτοικοι στα Διαβατά Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για την άφιξη προσφύγων στην περιοχή - Πραγματοποιούν πορεία προς τη δομή φιλοξενίας

Καταγραφη1414
Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν αυτή την ώρα κάτοικοι των Διαβατών διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την άφιξη προσφύγων στο camp της περιοχής.

Κατά τη συγκέντρωση δεν έλειψαν οι εντάσεις, κυρίως όταν έκανε δηλώσεις στις κάμερες ο πρώην πρόεδρος της Νέας Μαγνησίας, Γιώργος Ελευθεριάδης.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το voria.gr, την ώρα που ο κ. Ελευθεριάδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της συγκοινωνίας, λέγοντας πως προκειμένου οι πρόσφυγες να φτάσουν στη δομή, χρησιμοποιούν τα λεωφορεία της γραμμής με αποτέλεσμα αυτά να γεμίζουν, κάτοικοι άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτό, αλλά ότι θα μεταφέρονταν προσωρινά στον τόπο και όμως μετρούν ήδη τρία χρόνια.

Συγκέντρωση κατοίκων στα Διαβατα - Γιώργος Ελευθεριάδης




Υψωνοντας τους τόνους, διαμαρτυρήθηκαν για επιθέσεις σε βάρος αυτών και των παιδιών τους, όπως είπαν και φαινόμενα εγκληματικότητας, ενώ όπως τόνισαν τους οδηγούν στο σημείο να γίνουν "εν δυνάμει δολοφόνοι", καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει φωτισμός και οι πρόσφυγες, όπως οι ίδιοι λένε, κινούνται πεζοί το βράδυ σε δρόμους, με αποτέλεσμα οι ίδιοι με αυτοκίνητα να μην τους βλέπουν.

Κλείσιμο
Διαμαρτυρία κατοίκων στα Διαβατα


Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως η συγκέντρωση, την οποία χαρακτήρισε ειρηνική, έγινε με πρωτοβουλία των κατοίκων για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για την ασφάλεια και την προστασία τους.

Ο δήμαρχος τόνισε παράλληλα πως η διαμαρτυρία γίνεται περίπου 700 με 800 μέτρα μακριά από τη δομή των προσφύγων, τονίζοντας ότι δεν επικροτούν συγκεντρώσεις που προσβάλλουν και προκαλούν όπως η αυριανή.

Ένταση στη διαμαρτυρία στα Διαβατα


Σημειώνεται ότι μετά τις δηλώσεις του δημάρχου, κάτοικοι συνέχισαν να διαμαρτύρονται ενώ του επιτέθηκαν φραστικά, καθώς όπως είπαν αυτός όπως και η προηγούμενη διοίκηση δεν έκαναν τίποτα για το ζήτημα.

Στη συνέχεια οι κάτοικοι έκλεισαν την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης Κιλκίς και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Συμμαχική οδό, κοντά στην οποία βρίσκεται η δομή φιλοξενίας των προσφύγων.

Συγκέντρωση για τους πρόσφυγες στα Διαβατά


Αστυνομικές δυνάμεις έστησαν μπλόκο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκ νέου αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων των Διαβατών.

Πηγή: Voria.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης