Ρόδος: Η τιμή της ηρωίνης το κίνητρο για τη δολοφονία του επιχειρηματία

Ρόδος: Η τιμή της ηρωίνης το κίνητρο για τη δολοφονία του επιχειρηματία

Το θύμα ζήτησε προκαταβολικά τα χρήματα επικαλούμενο παλιότερη οικονομική διαφορά τους

rodos_dolofonia
Η διαφωνία για την τιμή της μικροποσότητας ηρωίνης που επρόκειτο να αγοράσει ο δράστης ήταν η αιτία για την εν ψυχρώ δολοφονία του 43χρονου ιδιοκτήτη καφετέριας Γιάννη Ματθαίου από τον σεσημασμένο για διακίνηση ναρκωτικών 46χρονο Σ. Σ., ο οποίος θα απολογηθεί την Δευτέρα στην ανακρίτρια Ρόδου.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος, που διατηρεί καντίνα στην περιοχή Σιάννα, προσήχθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου που του απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Όπως προέκυψε, είχε δώσει ραντεβού το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης με τον 43χρονο ο οποίος φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και επρόκειτο να του πουλήσει ηρωίνη.

Όμως, όταν συναντήθηκαν σε δασική περιοχή μεταξύ Κρητηνίας και Έμπωνα, το θύμα ζήτησε προκαταβολικά τα χρήματα επικαλούμενο παλιότερη οικονομική διαφορά τους και αρνήθηκε να του δώσει ναρκωτικά. Τότε, ο 46χρονος πήρε από το αυτοκίνητό του μια κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε τέσσερις φορές από κοντινή απόσταση τον 46χρονο που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στο θώρακα, τον λαιμό και το κεφάλι.

Αμέσως μετά, ο δράστης έβαλε σε μία σακούλα για λιπάσματα το όπλο και την πέταξε σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από το σημείο του εγκλήματος, ενώ σε απόσταση ενός χιλιομέτρου πέταξε και τα δύο κινητά του 43χρονου. Όλα βρέθηκαν, όταν ο 46χρονος ομολόγησε το έγκλημα και υπέδειξε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας τον τόπο του εγκλήματος και τα σημεία όπου είχε ξεφορτωθεί τα πειστήρια, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε και ένα οπλοστάσιο. Είχε προηγηθεί η καταγγελία της συζύγου του θύματος για την εξαφάνισή του και το μοιραίο ραντεβού που είχε με τον Σ.Σ..

Ο 46χρονος είχε εμπλακεί και στις 31 Μαρτίου 2009 σε υπόθεση διακίνησης επτά κιλών και 610,5 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, μέρος ποσότητας εννέα κιλών την οποία είχε αγοράσει στην Αθήνα μαζί με δυο συνεργούς του και την είχαν στείλει με μεταφορική εταιρεία στη Ρόδο. Για την υπόθεση αυτή, είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης