Σεισμός 4,1 Ρίχτερ κοντά στην Ύδρα - Έγινε αισθητός στην Αττική

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ κοντά στην Ύδρα - Έγινε αισθητός στην Αττική

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 20:15, 91 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας και 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ύδρας - Τι δηλώνει ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας στο protothema.gr

seismosgr
Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 20:15, 91 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας και 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ύδρας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. 

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «δίνει» το μέγεθος στα 4,1 Ρίχτερ.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος περίπου πέντε χιλιομέτρων και ως εκ τούτου έγινε αισθητός και σε πολλές περιοχές της Αττικής. 

Μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας, σημείωσε ότι η περιοχή της Ύδρας ιστορικά είναι χαμηλής σεισμικότητας και η αποψινή δόνηση ήταν περίπου στο μέγιστο της δυναμικότητάς της.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι στις 27 Σεπτεμβρίου είχαμε άλλη μια δόνηση 3,6 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, ο κ. Λέκκας είπε ότι «παρακολουθούμε το φαινόμενο», αλλά χωρίς ανησυχία, με δεδομένη την ιστορικά χαμηλή σεισμικότητα της περιοχής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης