Εξαρθρώθηκε σπείρα με 22 κλοπές στην Αιτωλοακαρνανία

Εξαρθρώθηκε σπείρα με 22 κλοπές στην Αιτωλοακαρνανία

Οι τρεις Έλληνες ηλικίας 25, 20 και 19 χρόνων συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της Ασφαλείας Αγρινίου

Agrinio-speira-xalkos
Έκαναν... υπερωρίες από την περασμένη Δευτέρα ως την Τετάρτη τρεις νεαροί «κυνηγοί» χαλκού και μετάλλων, που είχαν διαπράξει τουλάχιστον 22 κλοπές με πλούσια λεία αξίας 23.000 ευρώ σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Ωστόσο, εντοπίστηκαν όταν πήγαν σε μια επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων για να πουλήσουν τα κλοπιμαία.

Οι τρεις Έλληνες ηλικίας 25, 20 και 19 χρόνων συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της Ασφαλείας Αγρινίου που καραδοκούσαν στην επιχείρηση, καθώς περίμεναν ότι αυτοί που είχαν «σηκώσει» 20 κιλά χαλκού από την αποθήκη μιας γυναίκας στο Στράτο θα πήγαιναν εκεί για να τα πουλήσουν. Μάλιστα, στην ίδια μάντρα ανακύκλωσης κατέσχεσαν 11 κλεμμένα ηλεκτρικά μοτέρ και αντλίες, δύο αλυσοπρίονα, ένα χορτοκοπτικό, τέσσερις μπαταρίες αυτοκινήτου και διάφορα εργαλεία, τα οποία είχαν πωλήσει οι δράστες στον υπεύθυνο.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης αποκαλύφθηκε ότι τους τελευταίους δύο μήνες είχαν διαπράξει άλλες 21 κλοπές σε αγροκτήματα, αποθήκες, ένα αντλιοστάσιο, ένα θερμοκήπιο και μια επιχείρηση και είχαν αρπάξει καλώδια μήκους περίπου 170 μέτρων, γεωργικά εργαλεία και μπαταρίες αγροτικών οχημάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και κατασχέθηκαν τα δυο οχήματα που χρησιμοποιούσαν.

*** Προκάλεσε ζημιές στην αποθήκη που βρίσκεται στην αυλή μιας εξοχικής κατοικίας στην Πελασγία Φθιώτιδας ένας 54χρονος αλλοδαπός για να κλέψει ό,τι υπήρχε μέσα, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Με έναν ηλεκτρικό τροχό που βρήκε μέσα, προσπάθησε να παραβιάσει ένα παράθυρο του σπιτιού για να εισβάλει και σε αυτό. Όμως, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Στυλίδας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης